06/09/2016 | Yazar: Kaos GL

Etkinlikizi Platformu bu güz ve kış ayları boyunca Kocaeli’nde kültür sanat etkinlikleri kapsamında farkındalığı arttırmak için ‘Gökkuşağı Söyleşileri’ düzenleyecek.

Etkinlikizi Platformu bu güz ve kış ayları boyunca Kocaeli’nde kültür sanat etkinlikleri kapsamında farkındalığı arttırmak için “Gökkuşağı Söyleşileri” düzenleyecek. 

Kocaeli merkezli sivil toplum örgütlerinin, yıllık olarak planlanan kültürel etkinliklerine katılımı artırmak, etkinliklerin görünürlüğünü ve sürekliliğini imkânlı kılmak amacıyla kurulan Etkinlikizi Platformu; güz ve kış ayları için planlanan bir dizi söyleşiyi web sitesinden ilan etti.

Bilim, felsefe, sinema, müzik, psikanaliz, edebiyat, kültür tarihi, hukuk ve siyaset alanlarında düzenlenen söyleşilerin yanı sıra toplumsal cinsiyetin tartışılıp cinsel kimlik siyasetinin konuşulacağı gökkuşağı temalı söyleşiler de yapılacak.

17 Ekim’de “Bildiğin erkeklerden değilim”, 21 Kasım’da “Bildiğin işçilerden değilim”, 19 Aralık’ta “Bildiğin yoldaşlardan değilim” ve 23 Ocak’ta “Bildiğin mücadelelerden değilim” başlıklarıyla yapılacak söyleşiler saat 18:30’da Kafe Kedi’nin Aytekin Yazgan Salonu’nda gerçekleşecek.

Kafe Kedi adres: Pertev Paşa Cad. Tahsin Marmara Sok. Vakıf Apt. No:7/A

Etkinlikizi Platformu kimdir?

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD), Türk Mimar ve Mühendisler Odası (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikası-Eğitim Sen (KESK) ve Kocaeli Kültür Kolektifi Derneği’nin (KKKD) bir araya gelerek oluşturduğu platform; kültürel ve kamusal ortaklık alanlarını yeniden kazanmayı ve kalıcı olarak geliştirmeyi ve toplumsal olarak nitelikli etkileşimini ve yeniden üretimini olanaklı kılarken dinamik, genç ve proje odaklı çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, Ortak etkinlikler planlayan kurumların hem kendi üyeleri ve takipçileri için hem de ilgili toplumsal kesimler için mevcut atıllığı aşacak aktif, katılımcı ve paylaşımcı bir platform kurmayı hedefliyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam