09/12/2021 | Yazar: Kaos GL

KOLİ Art Space, Türkiye’den Almanya’ya Göç Eden Kadınların Öykülerini Müzik Aracılığıyla Anlatan “Gurbette Hasret” proje sergisine ev sahipliği yapacak.

KOLİ Art Space, “Gurbete Hasret” diyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bağımsız bir çalışma, üretme ve sergileme alanı olan KOLİ Art Space, Türkiye’den Almanya’ya Göç Eden Kadınların Öykülerini Müzik Aracılığıyla Anlatan “Gurbette Hasret” proje sergisine ev sahipliği yapacak.

KOLİ Art Space, sergiyi şöyle duyuruyor:

“Gurbette Hasret; özlemin, kişisel değişim ve dönüşümün hikayesidir. İllüstrasyonlar ve müzikal hikaye anlatıcılığı bu zorlu ve mücadele dolu öyküye eşlik eder. Kornelia Binicewicz (Ladies on Records), Türkiye’den Almanya’ya göç eden kadınların duygusal yaşantılarına odaklandı ve kişisel özlem anlatılarını dinledi. Kadınların biyografik ve müzikal anıları, zorlu bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçmelerine yardımcı olan şarkılara işlendi.

koli-art-space-gurbete-hasret-diyecek-1

“Gizem Winter da göçün bireysel ve müşterek deneyimlerinden çıkan hikayeleri resimledi. Böylece, bir illüstratör olarak Gizem Winter’ın göç eden kadınların anılarından yola çıkarak ürettiği illüstrasyonları ve bir antropolog olarak Kornelia Binicewicz’ın bu kadınlarla yaptığı röportajları “Gurbette Hasret” projesinde bir araya gelerek, kadın göçünün anlamlı anlarını yakalamaya çalışan kayıtlar oluşturdu.”

Gurbette Hasret sergisi, 17- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında KOLİ Art Space’de izlenebilecek ve 25 Aralık 2021 saat 21.00’de Ladies on Records ve DJ İpek eşliğinde Sound Talk ve “dinleme partisi” gerçekleşecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam