27/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Bedenin kuir temasına kapı açan bir davet, “Hadi Bana Geçelim” 8 Ocak 2022’de açılıyor. Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın eserleri sergide dile gelecek.

Koli Art’ta yılın ilk sergisi açılıyor: Hadi Bana Geçelim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ateş Alpar

Koli Art Space’de yılın ilk sergisi 8 Ocak’ta kapılarını açıyor. 29 Ocak’a kadar devam edecek sergide Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın eserleri bir araya gelecek.

“Hadi Bana Geçelim”, izleyeni, sanatçıların kişisel deneyimlerinden oluşan hikâyelerle örülü bir  tahayyül alanına davet ediyor. Özel alana olan bu davet, kimi zaman kamusal alanda “buluşturamadıkları” beden imgesinin izini sürer kimi zaman da potansiyelinin ötesinde, direnişe  doğru ilerleyen bir etki bırakır.  

koli-art-ta-yilin-ilk-sergisi-aciliyor-hadi-bana-gecelim-1

Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın farklı disiplinleri bir arada kullandığı “Hadi Bana Geçelim” sergisi, 8 /29 Ocak 2022 tarihleri arasında KOLİ Art Space’de izlenebilecek, ayrıca 22 Ocak 2022 saat 15:00’te akademisyen-sanatçı Seçkin Tercan moderatörlüğünde sanatçı konuşması gerçekleşecek.

koli-art-ta-yilin-ilk-sergisi-aciliyor-hadi-bana-gecelim-2

Hakan Sorar

Sergi tanıtımından:

“İz, temas ve bellek kavramları etrafında dolanan bu sergide; kültür tarafından şekillendirmiş bellek, bireysel izler karşısında aldığı konum ile bedene dair yeni bir sorgulama alanı açar. İz,  sadece bir sembol olarak ortaya çıkmaz, kuir bir ivme ile çıktığı yolda bedenin toplumsal  bellekteki yerini de irdelemeye başlar. Bu bireysel izler kuirleri birbirine nasıl bağlar? Sergide  sanatçılar bedeni, izlerin oluşturduğu bellek neticesinde bir oyun alanına çevirirler. Yara izleri, ten  ve hafıza, terminoloji ve kültürel travmalar üzerinden bir beden okuması sunarlar. Günlük  nesneleri ve çeşitli materyalleri de pratiklerine dahil ederek basmakalıp kontrolleri aktif bir  biçimde aşıp yenilikçi kuir formlar ortaya koyarlar.”

koli-art-ta-yilin-ilk-sergisi-aciliyor-hadi-bana-gecelim-3

Ahmet Rüstem Ekici

KOLİ Art Space hakkında

Kadiköy/İstanbul'da yer alan KOLİ Art Space, Yasemin Kalaycı ve Elçin Acun tarafından kurulmuş kar amacı  gütmeyen, bağımsız bir çalışma, üretme ve sergileme alanıdır. Sanatsal deneyim ve işbirliği ekseninde  dolaşan KOLİ, feminist ve queer sanatçılar arasındaki diyaloğun desteği ile var olur. Kapsayıcılık ve  çeşitliliğin gücü ile beslenir, kimliğin ve cinsiyetin akışkanlığına odaklanarak değişim ihtiyacının zorunluluğu  inancından doğmuş bir sanat alanıdır.  

Rasimpasa Mh. Yurttas Sk. No:14/A Kadiköy/İstanbul 

www.koliartspace.com 

https://www.instagram.com/koliartspace/

koli-art-ta-yilin-ilk-sergisi-aciliyor-hadi-bana-gecelim-4

Mert Çağıl Türkay


Etiketler: kültür sanat
nefret