17/03/2017 | Yazar: Tunca Özlen

Komünist LGBT’ler, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili bir açıklama yayınladı.

Komünist LGBT’ler ‘Yetmez ama hayır’ diyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Komünist LGBT’ler, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Nefretin ve sömürünün tek kaynağı Erdoğan olmadığı için, ‘hayır’ın muhatabı da sadece Erdoğan değildir” denildi.

Türkiye Komünist Partisi üyesi Komünist LGBT’ler 16 Nisan’da yapılacak referanduma dair yaptıkları açıklamada, LGBT’lerin “hayır” deme gerekçelerini sıraladı. Yok sayılmadan şiddete, işsizlikten gericiliğe kadar LGBT’lerin yaşadığı sorunların kaynağının mevcut düzende yattığına dikkat çekilen açıklamada, Erdoğan’ın başkanlık hırsının da bu bağlamda ele alınması gerektiği vurgulandı.

Komünist LGBT’ler tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“LGBT’ler “Yetmez ama hayır” diyor!

“16 Nisan’da yapılacak referandumda LGBT’lerin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) “hayır” demek için sayısız nedeni var.

“Düzen tarafından varoluşları inkâr edilen, kimlikleri tanınmayan, istihdam süreçlerinin ve toplumsal yaşamın dışına itilen LGBT’ler, “biz buradayız, gitmiyoruz” demekle yetinmeyecek, eşitlik ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir ülke için “hayır” diyecekler.

“Evlerinden kovulan, aile şiddetine maruz kalan, “töre cinayetlerinin” kurbanı olan LGBT’ler, yaşam hakları için “hayır” diyecekler.

“İşlerinden atılan, güvencesiz ve sigortasız çalışmaya mahkûm edilen LGBT’ler, çalışma haklarının gaspına karşı çalışma hayatında eşitlik ve işsizliğin yasaklanması için “hayır” diyecekler.

“Eğitim ve istihdam süreçlerinden dışlanan, sokakta çalışmaya itilen trans kadınlar hiçbir ayrımcılığa maruz kalmaksızın yetenekleri ve eğitimleri doğrultusunda çalışma yaşamında eşit yurttaşlar olarak yer almak için “hayır” diyecekler.

“Her gün bir tanesi çocuk tecavüzünden tutuklanan imamların hiç utanmadan “sapkın” ilan ettiği LGBT’ler, dini toplumsal yaşamdan dışarıya çıkarmak ve laiklik için “hayır” diyecekler.

“İki senedir yürüyüş hakları AKP iktidarı tarafından gasp edilen, polis şiddetiyle ve şeriatçı terör tehdidiyle sindirilmeye çalışılan LGBT’ler, onurlarına sahip çıkmak ve boyun eğmediklerini göstermek için “hayır” diyecekler.

“Kendisine biat etmeyen toplumsal kesimleri her fırsatta aşağılayan Erdoğan, bunun karşılığında keyfiyete dayalı bir hükümranlık istiyor. LGBT’ler, parçası oldukları emekçi sınıflarla el ele verecek, 16 Nisan günü Erdoğan’a ve düzene hak ettiği yanıtı “hayır” diyerek verecekler.

“Nefretin ve sömürünün tek kaynağı Erdoğan olmadığı için, “hayır”ın muhattabı da sadece Erdoğan değildir.

“Erdoğan’ı başımıza musallat eden düzenin aynı zamanda LGBT’leri kıskaca almak istemesinin nedenleri açık: Patronlar emekçileri bölmek, ucuz iş gücü yaratmak için pompalanan aile ideolojisinin topluma yayılmasını isterler.

“Emekçi LGBT’ler bu kuşatmayı kırmak için “hayır” diyecekler.

“Ve 17 Nisan’da, “hayır” dedikleri ne varsa, karşısında yeni bir toplumsal düzen kurma mücadelesine devam edecekler.

“O yüzden “hayır” demek yetmez… Yetmez ama hayır!”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam