20/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Komünist LGBT’ler: LGBT’lerin tanınmaya yönelik talepleri ile güvenceli iş hakkı, her düzlemde eşitlik talebi ile ücretsiz eğitim ve sağlık hakkı birbirinden ayrı düşünülemez.

Komünist LGBT’ler: LGBT’lerin tanınmaya yönelik talepleri ile güvenceli iş hakkı, her düzlemde eşitlik talebi ile ücretsiz eğitim ve sağlık hakkı birbirinden ayrı düşünülemez.

Komünist LGBT’ler 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. “Eşit yurttaşlık sosyalizmde” başlığıyla yayınlanan açıklamada bundan 26 sene önce eşcinselliğin Dünya Sağlık Örgütü tarafından akıl hastalıkları listesinden çıkarıldığı hatırlatıldı:

“Bilimsel açıdan bu tartışma bitmiştir. Eşcinsellik hastalık değil bir cinsel yönelimdir; cinsel çeşitlilik insan ilişkilerinin doğal bir unsurudur. Son yıllarda giderek daha pervasız bir şekilde eşcinselliğin hastalık, hatta “sapkınlık” olduğunu söyleyen gericilerin referansı çağ dışı dogmalardır; bunların bilim karşısında bir hükmü yoktur. Tartışma siyaseten de noktalanmıştır. LGBT’lerin eşitliğe ve özgürlüğe duydukları hasret, ne hurafelerle ne de yasaklarla bastırılabilir. 

“Eşcinselliğin “hastalık” olmadığının kabul edilmesi, malumun ilamı, sorunları çözmeye yetmiyor. Dünyanın her yerinde LGBT’lere yönelik baskılar ve saldırılar sürüyor. Ayrımcılığı üreten sistem, LGBT’lere çözüm olarak gettoları ve “pembe ekonominin” olanaklarını sunuyor. Paran kadar özgürlük, paran kadar tanınma… Kapitalizmin çözümü, emekçi LGBT’leri kapsamıyor.”

Kapitalizme karşı çıkmadan homofobiye ve transfobiye karşı tutarlı bir mücadele verilemeyeceğini savunan Komünist LGBT’ler açıklamayı şöyle sonlandırdı:

“LGBT’lerin tanınmaya yönelik talepleri ile güvenceli iş hakkı, her düzlemde eşitlik talebi ile ücretsiz eğitim ve sağlık hakkı birbirinden ayrı düşünülemez. Kâğıt üstünde sağlanan eşitliğin ekonomik alt yapısı ancak adil bir düzende, sosyalizmde kurulabilir. 17 Mayıs’ın temsil ettiği değerleri ancak sosyalizm ileriye taşıyabilir.”  


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam