15/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da toplanan Kongre Girişimi’nde konuşan Ahmet Türk: "Çok mutluyum çünkü bugün burada Türkiye’nin fotoğrafını görüyorum" dedi.

Kongre Girişimi Homofobi ve Transfobiye Karşı da Birleşiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak, Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder’in çağrıcılığını yaptığı Kongre Girişimi’nin Genel Kurulu Ankara Anatolia Gösteri Merkezi’nde bugün başladı. 826 delegenin yanısıra bir çok kurumdan katılımın da olduğu Kongre Girişimi açılış konuşmalarının ardından tüzüğün görüşülmesiyle başladı. 

Tüm muhalif kesimlerin bir çatı altında toplanmasının hedeflendiği 2 gün sürecek olan kurulda, Kongre Girişimi’nin program ve tüzüğü tartışılarak karara bağlanacak. 

13 dilde "birleşiyoruz" ana pankartının sağında ve solunda "erkek egemenliğine, cinsiyet ayrımcılığına ve eşitsizliğe karşı", "demokrasiyi kazanmak için", "ekolojik yıkım, doğanın talanına karşı", "halklara ve inançlara eşitlik, özgürlük için", homofobiye ve transfobiye karşı", "emparyalist saldırılara ve işgallere karşı" birleşiyoruz pankartlarrı yer aldı.
 
Laz, Süryani, Mihalemi, Ermeni, Çerkez, Gürcü, Alevi, Nusayri, Roman, Rum, Arap, Pomak, Afrikalı, Yezidi, Kurmançi delegelerin selam konuşmalarının ardından bütün salon ayağa kalkarak Türkçe ve Kürtçe "Yaşasın Halkların Kardeşliği" diye dakikalarca slogan atarak delegeleri ayakta alkışladı.
 
Akın Birdal, Suavi, Ümit Şahin, Hatice Altınışık, İnci Hekimoğlu’nun Divan seçilmesinin ardından devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Açılış konuşmasını Ertuğrul Kürkçü yaptı ve "bügün önümüzde açılan bütün imkanlara yöneliyoruz, onların içinden birtek şey çıkartmaya çalışıyoruz; insanlığın özgürlüğü, yeni bir hayat, yeni bir gelecek yeni bir uygarlık. Bugünkü kapitalist uygarlığı hepberaber reddediyoruz." dedi.
 
Gülten Kışanak, Ahmet Türk, Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, KESK Başkanı’nın ve İHD Genel Başkanı’nın konuşmalarının ardından tüzüğün görüşülmesine geçildi.
 
Ahmet Türk: "Çok mutluyum çünkü bugün burada Türkiye’nin fotoğrafını görüyorum" dedi. 
 
Kongre Girişimi Genel Kurulu yarın da tüzüğün ve programın görüşülmesiyle ve komisyonların oluşturulmasıyla sona erecek.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam