09/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+ Derneği Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, “Cinsiyet Devrimi” gösterimi ardından kavramları tartışmaya açtı.

Konu “cinsiyet” olduğunda dil evrensel mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, “Cinsiyet Devrimi” gösterimi ardından kavramları tartışmaya açtı.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, National Geographic’in “Cinsiyet Devrimi” belgeselini gösterdi. Cinsiyet, cinsiyet kimliği ve toplumsal cinsiyet kavramlarını tartışmaya açan belgeselin gösteriminin ardından izleyiciler cinsiyet ve kültür üzerine sohbet etti.

Sohbetin ana başlıkları Cinsiyetle ilgili belgeseldeki kavramların Türkçe karşılıkları ve bilimsel çalışmaların evrensel dilinin, konu “cinsiyet” olduğunda farklılık göstermesi oldu.

Uzman tavrı çok önemli

Konuşmanın ardından, Genç LGBTİ+ Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’ndan Aras Örgen’in yönlendirmesiyle sosyal hizmetin kapsayıcılığı üzerine konuşuldu. Örgen, sosyal hizmetin herkes için olduğuna işaret ederek “Sosyal hizmet, müracaatçinin ve ihtiyaç sahibninin cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesi her ne olursa olsun herkes için eşit olmalıdır. Burada uzmanların tavrı da çok önemli. Sosyal hizmet uzmanları için, beyan etmediği sürece müracaatçinin kimliği üzerinden varsayımda bulunmak ve hizmeti buna yönelik şekillendirmek hayli tehlikeli. Beyanın esaslığı üzerinden gidilerek eşit hizmet sağlanmalı” dedi.

Genç LGBTİ+ Derneği Sosyal Hizmet Çalışma Grubu

Genç LGBTİ+ Derneği Sosyal Hizmet Çalışma Grubu, sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet öğrencilerinden oluşan, heteronormatif olmayan bir sosyal hizmetin mümkün olduğunu savunan bir çalışma grubudur. Çalışma grubu, sosyal hizmet ve LGBTİ+ alanında üretmek, konuşmak, öğrenmek ve dayanışmak isteyen tüm meslek elemanları ve sosyal hizmet öğrencilerine açıktır.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam