16/07/2020 | Yazar: Kaos GL

beraberce Derneği’nin projesi “Korona Günlerinde Özgürlük” kapsamında çevrimiçi sergilenecek iki oyunun ilki Ebru Nihan Celkan’ın kaleminden.

“Korona Günlerinde Özgürlük”ten çevrimiçi 2 tiyatro oyunu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pandemi günlerinde çeşitli boyutlarıyla tartışılan “özgürlük” kavramı, oyun

yazarlarınca ele alınsaydı ortaya ne çıkardı? Bu sorudan yola çıkan beraberce Derneği, Friedrich Naumann Vakfı’nın da desteğiyle “Korona Günlerinde Özgürlük” Projesi’ni hayata geçirdi. 

Proje kapsamında, beraberce Derneği’nin Youtube ve Facebook hesapları üzerinden canlı yayımlanacak olan iki tiyatro oyununun çevrimiçi perdesi 21 Temmuz saat 21.00’da açılacak.

Tasarımını tiyatrocu İlyas Özçakır’ın üstlendiği Proje kapsamındaki ilk oyun aynı zamanda Kadın Kadına Öykü Yarışmasının’da jürisi olan tiyatro yazarı Ebru Nihan Celkan’ın kaleminden “EkoWasch Yıkama Kurutma Şirketi”. Oyunun oyuncu kadrosunda Ceren Taşçı ve Barış Gönenen yer alıyor. Oyun; zamandan, mekandan, sınırlardan, salgından ve kimliklerden bağımsız bir arkadaşlığa, dayanışmaya evrilen bir ilişkiyi anlatıyor.

Sergilenecek ikinci oyun ise “Bulaş-ık”. Oyunun yazarlığını Çiğdem Şimşek ve Sinan Akcan üstlendi. Oyun, pandemi günlerinde evde kalan bir çiftin konuşmasının özgürlük tartışmasına evrilmesini ele alıyor.

 


Etiketler: kültür sanat
nefret