09/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Yenilikçi ve sıra dışı çalışmaları İstanbul seyircisiyle buluşturmayı hedefleyen sanatçı kolektifi KÖŞE, Kuir Sanat Buluşmaları düzenliyor.

KÖŞE’de Kuir Sanat Buluşmaları başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yenilikçi ve sıra dışı çalışmaları İstanbul seyircisiyle buluşturmayı hedefleyen sanatçı kolektifi KÖŞE, Kuir Sanat Buluşmaları düzenliyor.
 
KÖŞE’nin kuir işler ve sanatçıları bir araya getirecek Kuir Sanat Buluşmaları’nın ilki 31 Ocak Cumartesi günü saat 16:00’da KÖŞE’de gerçekleşecek.
 
Herkese açık olacak buluşmada sunum yapmak isteyenlerin aşağıdaki bilgilerini 28 Ocak tarihine kadar info@kose.li adresine yollamaları gerekiyor. İşte kolektifin buluşma çağrısı:
 
Temel Bilgiler
 
Kim Gelmeli? 
Her alandan kuir temalı canlı performans olarak sunulabilecek sanat yapan herkes… (Ya da kendine sanatçı demeyi çok da tercih etmeyenler.) Daha önce işler yapmış ya da yeni yeni işler yapmaya başlamış kişiler… Bir kaynaktan beslenen ya da arayış içinde olan. Daha önce naptığınızdan çok, şimdi ne yaptığınızla ilgiliyiz. Ayrıca şu an üzerine çalıştığınız şey bugüne kadar yaptıklarınızdan çok daha farklıysa bu da heyecan verici… 

Bu etkinlik ne değil?
Sanat üzerine yalnızca teorik tartışmaların olacağı bir alan olmayacak. Ya da iyi iş ya da kötü iş gibi tanımlamaların dışında kalınacak. 

Bu etkinlik ne olacak?
Gelin ve görün! Artistik sınırlamalar, çekincelerin olmadığı, herkesin fikirlerini, yazdıklarını, bestelediklerini, hareket olarak oluşturduklarını, farklı disiplinlerden kişilerle paylaştıkları ve istedikleri kadar geri bildirim alıp fikir alış-verişinde olacakları bir alan olacak. 

İşleyiş:
 
Nasıl sunum yapılacak?
Yaklaşık 2 saat sürecek etkinliğin ilk bir saati işlerin sunumu ve kalan süre de işler üzerine konuşma olacak. İş sunumu için bize e-mail atıp, o günkü programda yer alabilirsiniz. Sunumlar başvuru sırasına göre sıralanacak. Her türlü yapım aşamasında işi çok uzun olmayacak şekilde- parçalar ya da bütün olarak sunabilirsiniz. 

Neler sunabilirim?
Tiyatro-film metninden sahneler, parçalar, bir oyunun bir perdesi, şarkı, hikâye, palyaço gösterisi, bir hareket işi eskizi, film, fotoğraf, görsel sanat işi, bir işin tanımı, bir konsept, bir araştırma projesi, ertesi günkü provada deneyeceğiniz yeni bir yöntem, anket, manifesto, bir keman, peçeteye yazdığınız bir fikir… Sunum yapmak isteyenler info@kose.li adresine bir e-mail atmalı. E-mail’da da 1. formatı (sahne, şiir, araştırma, heykel vb.) 2. kaç kişi olduğunu 3. tahmini süreyi belirtmelisiniz. 

Geri-bildirim almak…
Etkinlikte sunulan işler üzerine fikir paylaşım kısmı da işler için belirli zamanlar planlanarak modere edilecek. Yapıcı ve farklı disiplinlerden gelen kişilerin bakış açılarının sunum tartışmalarına yansıması planlanan…

NASIL SUNUM YAPMALI?

Bize aklınızda ne olduğunu anlatan bir e-mail atın. Eğer bir kategori dâhilinde ise sunumunuz bunu da belirtin. (Okuma, performans, gösterim, müzik vb.) Bize sunum sırasında neye ihtiyacınız olacağını da yazın. (Ses sistemi, gitar, okuma yapacak kişiler, hareket için alan vb.) Bu etkinlik için bir bütçe yok, yüksek teknoloji gerektiren şeyler yapamayız, ama önceden ihtiyaçlarınızı yazarsanız, bulmak için elimizden geleni yaparız. Yapacağınız şeyin tahminen ne kadar süreceğini de bize yazın. Genelde sunumların 10-15 dakika olmasını planlıyoruz. Böylece olabildiğince farklı sunumlara yer verebiliriz ve her bir sunum üzerine konuşmak için yeterli zamanımız olur.

Yazarlar: Eğer yüksek sesle okuma yapılacak metin getirecekseniz, okuma yapmasını düşündüğünüz kişi sayısı kadar metnin kopyasını getirin. Bize metinleri daha önceden atmanız da gerekmiyor, ama kaç okuyucu istediğinizi de önceden bilmek iyi olabilir. Yoksa o gün kimler olduğuna göre bunu ayarlayabiliriz...

Müzisyenler: Ses sistemi isteyip istemediğinizi bize önceden yazın. Kendinizin ses sistemi varsa onları da getirebilirsiniz. 

Dans/Hareket Sunumları: Ses sistemi ya da video gereçleri isteyip istemediğinizi bize yazın önceden. Teknik olarak her şey olmasa da elimizden geleni yapacağız. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam