12/08/2023 | Yazar: Gözde Demirbilek

Taksim’de trans kadınlara dönük devlet baskısı hız kesmiyor: Polis, Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların evlerini mühürledi.

Küçük Bayram Sokak’ta evler yeniden mühürlendi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Dönme Dergisi

Polis, dün (11 Ağustos Cuma) Beyoğlu – Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların yaşadığı evleri kısmi olarak mühürledi.

kaosGL.org’a konuşan Sarya İdil Güner, mühürleme işlemi kısmi olsa dahi bunun sokağı kapatmak anlamına geldiğinin altını çizdi.

Sokakta örgütlenmeye başlayan trans kadınların, yaşam ve dolayısıyla çalışma alanlarına dönük bu baskı mekanizmasına karşı sessiz kalmayacağını söyleyen Sarya, kapı mühürlerini söktüremediklerini ancak bu baskıların sokaktaki hayatı bitiremeyeceğine dikkat çekti.

“Sokaklar bizim, sokaklar hepimizin, terk etmeyeceğiz!”

Dönme Dergisi, Taksim’de translara yönelik polis ve devlet baskısıyla ilgili süreci Twitter sayfaları üzerinden duyurarak dayanışmaya çağırmıştı:

“Yaklaşık 15 gündür kadınlar hiçbir gerekçe gösterilmeden sokakta yürürken dahi gözaltına alınıyor, Kulaksız’da bir karakola götürülüyor. Orada 3 veya 4 saat gözaltında tutulduktan sonra ‘Kabahatler Kanunu’ gerekçe gösterilerek 600 TL para cezası kesiliyor. Gözaltı sırasında kadınlar, transfobik söylemlere maruz kalıyor ve bilinçli bir şekilde geç saatlerde bırakılarak ulaşım hakları engelleniyor. Bu hukuksuzluğa ses çıkarıyoruz, Taksim’de translara yönelik baskı derhal son bulmalı, hukuksuzca kesilen cezalar derhal iptal edilmelidir.  Herkesi Taksim’deki transların sesi olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, kent hakkı, barınma
İstihdam