23/01/2013 | Yazar: Umut Güner

Pembe Hayat Kuir Festival’de Çarşamba günü saat 19:00’da Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor ve saat 21:00’de Asi ve Genç gösterimi olacak. Her iki filmi de izlemeyi tavsiye ediyoruz.

Kuir Çarşamba! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat Kuir Festival’de Çarşamba günü saat 19:00’da Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor ve saat 21:00’de Asi ve Genç gösterimi olacak. Her iki filmi de izlemeyi tavsiye ediyoruz.
 
Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor / Codependent Lesbian Space Alien Seek Same
Uzaylılar gezegenlerini kurtarma göreviyle Dünya’ya gönderilir. Hedeflerinde New York’un eşcinsel mekanları vardır. ‘Uzaylı Lezbiyen Ruh Eşini Arıyor’,  Zots gezegeninden özel bir görev için gezegenimize gönderilen üç uzaylının aksiliklerle dolu absürt ve komik macerasını anlatıyor. Kendi gezegenlerinin atmosferine zarar verdiği düşünülen romantik hislerden arınmak üzere Dünya’ya gelen bu üç uzaylının görevi kalplerini kırdırmak… Bu uzaylılardan biri, yaramaz ve şımarık Zylary, bir diğerine, yani Barr’a aşık olur. Ancak Zoinx, sessiz sakin bir yaşam sürmeyi tercih eden kırtasiyeci Jane’le tanışacaktır. Kentsel aşka ve bilim kurguya zekice bir övgü…
 
Asi ve Genç / Young and Wild
Tutucu Evangelist bir ailede yaşayan biseksüel Daniela, dini eğitim aldığı okuldan atılır ve ailesinin önerisiyle dini bir kanalda staj yapmaya başlar. Daniela, baskı altında daha da güçlenen cinsel arzularını blog günlüğü sayesinde sansürsüzce yaşıtlarıyla paylaşırken TV istasyonundaki Tomas ve Antonia ile ilişki yaşamaya başlar. Asi ve Genç, ergen cinselliğinin dizginlenemezliği ve sınır tanımazlığını yıkıcı bir güce çeviren; gençlerin kullandığı yeni teknolojileri filmin dokusuna da adapte etmeyi başarmış bir başyapıt. Kısa filmi Blokes ile de cinsel uyanış ve eşcinsellik temalarını diktatörlük fonu üzerinde anlatan Rivas, cinselliği de bir o kadar kontrast oluşturacak bir zemin olan din üzerinden anlatıyor.

Etiketler: kültür sanat
nefret