14/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Derneği’nin düzenlediği KuirFest’e başvurular başladı. 2. KuirFest’e başvurular için son tarih ise 1 Ekim 2012.

Kuir Festival: Sokak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği’nin düzenlediği KuirFest’e başvurular başladı. 2. KuirFest’e başvurular için son tarih ise 1 Ekim 2012.

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği KuirFest’e başvurular başladı. LGBT ve kuir temalı filmlerin gösterileceği Festival’e başvurular için son tarih ise 1 Ekim 2012. Film başvuruları için: http://festival.pembehayat.org/basvuru/

Odak noktası “Sokak” olacak
Ankara ve İstanbul’da yapılacak KuirFest’in odak noktası “Sokak” olacak. LGBT ve kuir bireylerin sokakta yaşadıkları sorunlardan Türkiye ve dünyadaki sokak hareketine, “sokak” temalı filmlerin gösterileceği Festival kapsamında ayrıca, bu temayla ilgili özel etkinlikler düzenlenecek.

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği KuirFest, LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekerken Türkiye’de kuir teorinin ve sanatın konuşulmasına, tartışılmasına olanak yaratacak.

LGBT hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest, sinemadan edebiyata, müzikten videoya pek çok farklı türü buluşturacak ve Türkiye ve dünyadan kuir sanatçıları bir araya getirecek.

Ayrıntılı bilgi için:
Bilge Taş
A: Ataç 1 Sokağı 3/8 Yenişehir / Ankara
T: +90 312. 433 85 17

E: bilge@pembehayat.org 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam