17/01/2013 | Yazar: Umut Güner

2. Kuir Festivalin Programıdan 18 Ocak Cuma ve 19 Ocak cumartesi günü Kısa Filmler Goethe Alman Kültür Merkezinde saat 12:00’de seyirciyle buluşacak.

Kuir Festten Kısalar! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2. Kuir Festivalin Programıdan 18 Ocak Cuma ve 19 Ocak cumartesi günü Kısa Filmler Goethe Alman Kültür Merkezinde saat 12:00’de seyirciyle buluşacak.  
 
18 Ocak 2013, Cuma, saat 12:00
 
ISLAHANE / THE WILDING
Avustralya, 2012, dijital, renkli, 15’
YÖNETMEN: Grant Scicluna
ÖDÜLLER: MQFF En İyi Avustralya Kısa Filmi, Seyircinin Seçimi St Kilda FF SBS Televizyon Ödülü
Islahevindeki genç Malcolm, hücresini paylaştığı Tye’a aşıktır; ancak ilişkileri hücrenin içinde saklı kalmak durumundadır. Malcolm’a şartlı tahliye fırsatı sunulunca Tye’ın davranışları ister istemez diğer mahkumların saldırısına hedef olur. Tye’a karşı artan zorbalık karşısında Malcolm, özgürlük şansı ile sevdiği kişiyi korumak arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.
 
 
 
 
 
MILA CAOS / MILA CAOS
Almanya/Küba, 2011, dijital, renkli, 18’
YÖNETMEN: Simon Jaikiriuma Paetau
17 yaşındaki Kübalı genç Sebastian, her hafta sonu ‘Mila Caos’ olur ve Havana’nın banliyölerinde gizli gizli sahneye çıkar. Sebastian annesinin ona kayıtsız kalmasından şikâyetçidir ve bir gün annesinin onu sahnede görmesini ister.
 
BİR GÜN BENİM DE PRENSİM GELECEK / SOME DAY MY PRINCE WILL COME
Kanada/Canada, 2011, dijital, renkli, 12’
YÖNETMEN: Daniel McIntyre
Kimsenin sahip olamayacağı şeyleri istemediği bir dünya var. Bu dünyada herkes ne istiyorsa onu buluyor. Yıllar boyunca medyanın telkinleri ve sorunlu kışkırtıcı anlatılarla şekillenen ‘Bir Gün Benim de Prensim Gelecek’ yönetmenin izleyicinin inanmasını istediği hayallerden oluşuyor. Bu anlatıların yeniden inşa edilmesi ve gerçekliğin nasıl çaresizliği tercih ettiğinin araştırması bizlere izleyicinin aklında çıktığımız yolculukta rehberlik ediyor.
 
 
 
 
HARBİ MEMELER / BUTCH TITS
Kanada, 2010, dijital, renkli, 4’
YÖNETMEN: Jen Crothers
ÖDÜLLER: Bangalore Queer FF En İyi Kısa Belgesel OutTV Hot Pink Kısalar İzleyici Ödülü
Butch’lar memelerini konuşuyor!
Butch kadınlar memeleriyle yer yer sorunlu olan ilişkilerini tartışıyor.
 
 
 
 
 
BRADLEY MANNING’IN SIRLARI VARDI / BRADLEY MANNING HAD SECRETS
İNGİLTERE, 2011, dijital, renkli, 6’
YÖNETMEN: Adam Butcher
ÖDÜLLER: Mix Copenhagen En İyi Kısa Film
Film, aynı anda hem vicdani bir kriz hem de cinsiyet kimliği krizi geçiren genç Amerikalı asker Bradley Manning’in hikâyesini anlatıyor. Bradley’nin çevrimiçi sohbetlerinden diyaloglar yaratan film, izleyicileri kişisel ve siyasi sırlar, dijital kimlik ve yabancılaşma konularını irdelemeye çağırıyor.
 
 
 
19 Ocak 2013, Cumartesi, Saat, 12:00
 
AZİZE / LA SANTA / THE BLESSED
 
Şili, 2012, dijital, renkli, 14’
YÖNETMEN: Mauricio López Fernández
Maria 13 yaşında hermafrodit bir kız çocuktur. Babası Maria’yı kasabalarındaki törenlerde Meryem Ana’yı oynamaya zorlar; çünkü Maria ancak böyle ‘iyileşecektir’. Fakat Maria iyileşmek istemez. Zaten ‘iyileşmesi’ gereken nedir ki?
 
 
BU BİR KOVBOY FİLMİ DEĞİL / CE N’EST PAS UN FILM DE COW-BOYS / IT’S NOT A COWBOY MOVIE
Fransa, 2011, dijital, renkli, 12’
YÖNETMEN: Benjamin Parent
ÖDÜLLER: Cannes Kuir Palmiye Melbourne En İyi Kısa Film Queer Lisboa Seyirci Ödülü
Vincent, Brokeback Dağı’nı ilk kez televizyonda izledikten sonra darmadağın olur. Ertesi gün okulun tuvaletinde arkadaşı Moussa’yla film hakkında konuşurken Jessica da kendi arkadaşı Nadia’ya filmin onu ne kadar etkilediğinden söz etmekte ve eşcinsel babasıyla ilgili olarak onu soru yağmuruna tutmaktadır.
 
DOL (İLK DOĞUM GÜNÜ) / DOL (FIRST BIRTHDAY)
ABD, 2011, dijital, renkli, 12’
YÖNETMEN:  Andrew Ahn
ÖDÜLLER: Outfest Büyük Jüri Ödülü Austin G&L FF Jüri Ödülü
Nick, Los Angeles’ta partneri Brian ve köpekleri Chloe’yle birlikte yaşayan Koreli-Amerikalı bir eşcinseldir. Bir gün yeğeninin ilk doğum gününün kutlandığı geleneksel Kore partisi ‘dol’a katılır. Burada, asla sahip olamayacağı bir hayatı arzuladığını fark edecektir.
 
KUMDAKİ YENGEÇLER / CRABS IN THE SAND
İsrail, 2011, dijital, renkli, 10’
YÖNETMEN: Tom Garber
ÖDÜLLER: TLVFest İsrail Kısaları Mansiyon Ödülü
Noam, kız kardeşi ve iki kız arkadaşıyla birlikte deniz kenarında babasının dönmesini beklemektedir. Babası bir seks işçisiyle buluşmuştur. Beklerken 30 yaşındaki zihinsel engelli Michael’la oynarlar. Noam bu kez işleri bir adım öteye taşır. Bu, arkadaşlıklarını sonsuza kadar değiştirecektir
 
DİANA II
İRLANDA FF En iyi İngiliz Kısası
’Diana’ Galler prensesinin ölümünün ertesi günü Hindistanlı transeksüel Motih’in öyküsünü anlatır. Ameliyat olmayı bekleyen Motih’in hayatı da tüm ülkeyi sarsan prensesin ölümüyle değişecektir.
YÖNETMEN: Aleem Khan
ÖDÜLLER: Seatle L&G FF En iyi kısa jüri Ödülü

  


Etiketler: kültür sanat
İstihdam