02/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği eğitim ve sağlık alanında çalışan örgütler ve bakanlıklarla görüştü.

Kuir Kıbrıs Derneği, hak savunuculuğu görüşmelerine devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği eğitim ve sağlık alanında çalışan örgütler ve bakanlıklarla görüştü.

Kuir Kıbrıs Derneği, hak savunuculuğu görüşmeleri kapsamında sağlık alanında Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Sağlık Bakanlığı, Evrensel Hasta Hakları Derneği, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Eğitim alanında ise Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği’ni (KT-PDR) ziyaret etti. Gerçekleşen savunuculuk ziyaretlerine ilgili kurumların yönetim kurulu üyeleri ve Kuir Kıbrıs Derneği’nden Derviş Taşkıranlar, Aycan Garip ve Ömür Ray katıldı.

kuir-kibris-dernegi-hak-savunuculugu-gorusmelerine-devam-ediyor-1

Ziyaretler kapsamında, Kuir Kıbrıs Derneği’nin güncel çalışmalarına dair bulgular aktarıldı ve LGBTİ+'ların yaşadığı hak ihlalleri üzerine çözüm önerileri tartışıldı.

kuir-kibris-dernegi-hak-savunuculugu-gorusmelerine-devam-ediyor-2

Dernek görüşmelerinde LGBTİ+’ların eğitim ve sağlık alanlarında maruz bırakıldığı hak ihlallerini derinlemesine araştırmak, çözüm önerileri sunmak ve LGBTİ+’ların eşit haklara erişimini kolaylaştırmak için gerçekleştireceği 2022-2025 planlarını da paylaştı. 


Etiketler: insan hakları, eğitim, sağlık, dünyadan
İstihdam