04/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Haziran 2019’dan Mayıs 2020’ye kadar olan bir yıllık süreyi kapsayan Medya Takip Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Kuir Kıbrıs’ın senelik Medya Takip Raporu çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında hazırlanan ilk Medya Takip Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Haziran 2019’dan Mayıs 2020’ye kadar olan bir yıllık süreyi kapsayan rapor; daha önce Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Kıbrıs Toplum Medyası (CCMC) tarafından, Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığı ile yürütülmüş olan Konuşulmayan Projesi kapsamında hazırlanan 2015-2016-2017 yılı Medya Takip Raporu’nun devamı niteliğini taşıyor.

Konuşulmayan Projesi kapsamında tirajları yüksek olması ve mecra çeşitliliğine yer verilmesi amacıyla Kıbrıs Gazetesi ve Yenidüzen olmak üzere iki adet basılı ve Gündem Kıbrıs ile Kıbrıs Postası olmak üzere iki adet internet gazetesi taranmış iken, Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında düzenlenen proje yönlendirme toplantılarında alternatif medyanın önemi göz önünde bulundurularak Gazedda Kıbrıs’ın da internet gazetelerine eklendiği belirtiliyor. Ayrıca Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında, Konuşulmayan Projesi’ndeki 16 adet olan anahtar kelimelere “homoseksüel”, “homofobi”, “bifobi”, “transfobi”, “heteroseksizm” ve “heteronormativite” eklenerek 24’e yükseltildiği ve daha kapsayıcı hale getirildiği vurgulanıyor.

2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan raporda, olumlu haberlerin birçoğunu Kuir Kıbrıs Derneği ve/veya paydaş dernekler tarafından hazırlanan basın bildirileri oluşturması ve özgün olumlu haber sayısının çok az sayıda olması sebebiyle bu raporda kategorilerin “olumlu”, “olumsuz” ve “basın bildirisi” olarak güncellendiği ayrıca belirtiliyor.

Kuir Kıbrıs’ın Haziran 2019’dan Mayıs 2020’ye kadar olan bir yıllık süreyi kapsayan Medya Takip Raporu’nu buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam