14/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği “LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti” üzerine bilgilendirici oturum düzenliyor.

Kuir Kıbrıs “LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti”ni konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği “LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti” üzerine bilgilendirici oturum düzenliyor.

Dernek, üyelerine, takipçilerine ve platform paydaşlarına yönelik “LGBTİ+Cinsel Sömürü, İnsan Ticareti” üzerine bilgilendirme oturumu gerçekleştirecek. Eğitim, 23 Kasım Cumartesi günü, 10:00’da Lefkoşa’daki Avrupa Birliği Bilgi Merkezi gerçekleşecek.

Oturumda neler var?

İki aşamalı olacak oturumda önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Asist. Prof. Dr. Neva Övünç Öztürk insan ticareti üzerine temel kavramları anlatacak. Ardından, Kıbrıs’tan hukukçu Faika Deniz Paşa “Kıbrıs’ta İnsan Ticaretinin Durumu”nu özetleyecek.

Oturumun ikinci yarısında ise Asist. Prof. Dr. Neva Övünç Öztürk insan ticareti mağdurlarının belirlenmesine yönelik hukuki çerçeveyi aktaracak ve uluslararası sözleşmelere değinecek.

Oturum kısıtlı sayıda katılımcıya açık olacağından, kayıt yaptırmak isteyenler en geç 21 Kasım Perşembe gününe kadar queercyprus@gmail.com adresine e-posta yollamalı.

 


Etiketler: insan hakları, mülteci, dünyadan
nefret