17/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs, “LGBTİ+ kapsayıcı sağlık mümkün!” diyerek sağlık çalışanları ile gerçekleştirdiği yuvarlak masa toplantısının ardından katılımın LGBTİ+ haklarına duyarlı bir ortam yaratmak için kritik bir adım olduğunu vurguladı.

Kuir Kıbrıs sağlık profesyonelleriyle bir araya geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, Gökkuşağı Projesi kapsamında “LGBTİ+ Kapsayıcı Sağlık Mümkün!” adlı yuvarlak masa toplantısını 26 Ekim’de Evrensel Hasta Hakları Derneği’nde düzenledi.

Toplantı, LGBTİ+ ekseninde yaşanan sorunlara çözüm bulmayı hedefleyen Gökkuşağı Projesi kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik geliştirilecek olan LGBTİ+ kapsayıcı eğitim programlarının oluşturulmasına ve yakında gerçekleştirilecek kapasite geliştirme eğitimlerinin içeriğinin hazırlanmasına katkı sunma amacıyla düzenlendi. Etkinliğin, özellikle sağlık sektöründe faaliyet gösteren sağlık çalışanları için bir fırsat oluşturduğu ve LGBTİ+ haklarına duyarlı bir sağlık hizmet ortamı oluşturacağının önemi vurgulandı.

Etkinlik, Kuir Kıbrıs Derneği aktivistinin açılış konuşmasıyla başladı. Toplantının ilk bölümünde, Araştırma Uzmanı Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman, sağlık profesyonellerinin LGBTİ+’lara yönelik tutumlarını haritalandıran araştırmanın bulgularını ve sonuçlarını katılımcılara sunarak bilgilendirdi. Prof. Raman’ın sunumunun ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Program Geliştirme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güneyli’nin verdiği yönerge ile uzmanlar eşliğinde yuvarlak masa toplantısının ikinci bölümüne geçildi. Sağlık çalışanlarının katıldığı yuvarlak masa toplantısı Kemal Elyeli’nin; psikolojik danışman ve psikologlar eşliğinde gerçekleşen yuvarlak masa toplantısı Psk. Dr. Safir Maner ve Prof. Dr. Ahmet Güneyli’nin moderatörlüğünde gerçekleşti. Yuvarlak masa toplantılarında, Uzm. Psk. Yaren Müezzin ve Sosyal Hizmet Uzmanı Güney Tosun Raportör olarak yer aldı.

Son oturumda ise yuvarlak masa toplantılarında konuşulan konular uzmanlar tarafından tüm katılımcılara özetlendi.  Bu etkinlik, katılımcılara LGBTİ+ haklarına duyarlı bir sağlık hizmeti oluşturulmasının pratik yollarını tartışma fırsatı sunarak, Gökkuşağı projesi kapsamında hazırlanacak olan eğitim programlarının hazırlanmasına katkı sundu.

Kuir Kıbrıs Derneği’nden yaptığı açıklamada “LGBTİ+ Kapsayıcı Sağlık Mümkün!” yuvarlak masa toplantısının başarılı geçtiğini belirterek, sağlık sektöründe çalışan profesyonellerin bu etkinliklere katılımının toplumsal farkındalığı artırmak ve LGBTİ+ haklarına duyarlı bir ortam yaratmak için kritik bir adım olduğunu vurguladı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam