22/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği’nin gerçekleştireceği “LGBTİ+ Mülteciler Eğitimi”nde hukukçu Faika Deniz Paşa ve Deniz Altıok anlatacak.

Kuir Kıbrıs’tan LGBTİ+ Mülteciler Eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ+ Mülteciler Eğitimi gerçekleşecek.

Derneğin, Kaos GL işbirliğiyle yürüttüğü “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine ve takipçilerine yönelik eğitim, 25 Şubat Perşembe, saat 18:00’da Zoom platformunda gerçekleşecek.

Dernek eğitimi şöyle duyurdu:

“Birçok toplumda, LGBTİ+’lar, cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle ciddi insan hakları ihlallerine maruz kalıyor. Bu genellikle, LGBTİ+'lara başka bir yere sığınmaktan başka çare bırakmamaktadır.

“25 Şubat 2021 Perşembe günü, Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ+'ların ülkelerinden ayrılma nedenleri, Kıbrıs'ın kuzeyindeki durumları için geçerli uluslararası ve bölgesel yasal standartlar ile kural ve uygulamalara ilişkin çevrimiçi kapasite geliştirme eğitimi verecektir. Eğitim, Kıbrıs'tan Hukukçu Faika Deniz Paşa ve Deniz Altıok tarafından verilecetir.

“Kayıt yaptırmak isteyen katılımcılar en geç 24 Şubat Çarşamba gününe kadar queercyprus@gmail.com'a mail atmaları veya kayıt formunu doldurmaları rica olunur.

 

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam