25/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat KuirFest’in ‘Kuir Kısalar’ yarışmasında 2016 İsveç yapımı ‘Anneler En İyisini Bilir’ birinci oldu.

‘Kuir Kısalar’ın kazananı açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat KuirFest’in ‘Kuir Kısalar’ yarışmasında 2016 İsveç yapımı ‘Anneler En İyisini Bilir’ birinci oldu.

Pembe Hayat KuirFest’in bu yıl ikinci kez geçen yıl dâhil ettiği ‘Kuir Kısalar’ yarışmasının kazananı açıklandı.

Sinema yazarı ve yönetmen Zeynep Dadak, yönetmen Jonas Poher Rasmussen ve Artıkişler Kolektifi’nden Özge Çelikaslan’dan oluşan jüri, İsveç’ten Tayland’a, çeşitli ülkelerden yarışmaya katılan 14 kısa filmin arasından 2016 İsveç yapımı Anneler En İyisini Bilir (Mamma vet bäst, 2016) filmini birinciliğe lâyık gördü. 

Jüri, gerekçeli kararında “oldukça net bir önermesi olan filmin, karakteriyle olan ilişkisini göze sokmadan derinleşerek kurduğunu; hareket eden bir arabada sabit kamera kullanarak, insan hayatındaki bir dönüm noktasının kalıcı olduğu kadar uçucu olan doğasını hissettirdiği için ‘En İyi Film’ ödülüne lâyık görüldüğünü” dedi.

Festival jürisi ayrıca, Rengâhenk Pişmanlık (Technicolour Angst, 2015) filmine de “genç kuir enerjisi”yle Özel Ödülü verdi.

Kuirfest İstanbul’a geliyor!

Pembe Hayat KuirFest 12-19 Ocak tarihleri arasında Ankara’daki programıyla başladığı festival yolculuğuna İstanbul’da devam ediyor. Festival bu yıl kuir dayanışmayı güçlendirmek üzere gösterimlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. KuirFest 26-28 Ocak tarihleri arasında İstanbul’daki gösterimleri için izleyicilerini Pera Müzesi, Fransız Kültür Merkezi ve Feminist Mekân’a bekliyor.

Ayrıntılı bilgi ve festival programı için tıklayınız.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam