06/01/2023 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir’in üçüncüsünü gerçekleştireceği Kuir Makas etkinliğinin konuğu filmlerindeki kuir öğeleri anlatmak üzere Kaan Akın.

Kuir Makas III: Kaan Akın ile Ali Kemal Çınar'ın 3 filmi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği, Kuir Makas’ın üçüncü etkinliğinde Kaan Akın ile bir araya geliyor:

“Kaan Akın ile Kürt sineması ve kuir sinema arasındaki bağları, olasılıkları ele alarak Ali Kemal Çınar sinemasına odaklanacağımız 2023’ün ilk Kuir Makas etkinliğine davetlisiniz.

Kaan Akın, Bajar / Şehir (2010), Veşartî / Gizli (2015) ve Di Navberê De / Arada (2018) filmlerinden yola çıkarak sinemada kuir gözün ve perspektifin nerede olabileceğine dair bir çerçeve çizecek. Konuşmacımızla birlikte etkinlikte şu soruların peşine düşeceğiz: Kuir sinemanın tanımı, kuir teriminin akışkanlığına dayandırılarak genişletilebilir mi? Ali Kemal Çınar'ın sineması, kuir perspektiften okunduğunda bizlere neler söyler? İlgisini çeken herkesi etkinliğimize bekliyoruz.”

19 Ocak’ta saat 19:00-20:00 arasında çevrimiçi gerçekleşecek etkinliğe kayıt olmak için tıklayın.

Kuir Makas'ta geçen ay

ÜniKuir, 21 Aralık’ta kuir feminist yayıncılık etrafında bir araya gelinen Kuir Makas’ın ikinci etkinliğinde Burçin Tetik’i ağırladı. Tetik; yazma serüvenini, konumlu yazar olmayı, dosya oluşturma ve yayımlamayı, yazmanın finanse edilebilmesini, ayrıcalıkları, lubunyaların yazmasının öznelere ve edebiyata neler kazandırabileceğini, ayrımcı olmayan ve klişeler içermeyen LGBTİ+ temsillerine neden ihtiyaç olduğunu, yazma için motivasyonlarını ve Annemin Kaburgası’nı anlattı.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam