17/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Ünikuir’in dokuzuncusunu gerçekleştireceği Kuir Makas etkinliğinin konuğu transların İETT otobüs deneyimlerini tartışmak üzere Niyazi Uslu olacak.

Kuir Makas IX: Kent İçi Ulaşımda Kent Hakkını Aramak: Transların İETT Otobüs Deneyimleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ünikuir Derneği, Kuir Makas etkinliğinin dokuzuncusunda Niyazi Uslu ile bir araya gelecek. Etkinlik, Kent İçi Ulaşımda Kent Hakkını Aramak: Transların İETT Otobüs Deneyimleri başlığıyla düzenlenecek:

İstanbulkart aracılığıyla kent içi ulaşımda ayrımcılığa maruz bırakılan transların bu sorunla nasıl mücadele ettiğini, ortaya koydukları talepleri ve bu soruna yönelik İBB’nin tutumunu araştıran konuğumuz “Kent İçi Ulaşımda Kent Hakkını Aramak: Transların İETT Otobüs Deneyimleri” başlıklı makalesinde süreci kent hakkı bağlamında değerlendiriyor. Uslu’nun bu sorunla karşılaşan translarla yaptığı görüşmeleri ve bu görüşmelere istinaden İETT ile yapılan toplantıyı aktarmasının ardından, benzer şekilde Ankara’daki kent içi ulaşımda transların karşı karşıya kaldığı sorunları birlikte tartışma imkanı bulacağız. 

31 Ocak saat 19.00’da çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinliğe kayıt olmak için tıklayın.

Kuir Makas’ta geçen ay

Ünikuir, Kuir Makas’ın sekizinci etkinliğinde Lubunya Hareketinin Uluslararası Dayanışma Pratikleri: Ankara ve İstanbul Deneyimleri’ni konuşmak üzere Elif Balcı’yı ağırladı. Etkinlikte, Makbul vatandaş olarak görülmeyen LGBTİ+’ların uluslararası destek ve dayanışma aradıkları alanlarda karşılaştıkları durumlar, deneyimler ve zorluklarla başa çıkma stratejileri konuşuldu.


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı
İstihdam