17/10/2023 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir’in yedincisini gerçekleştireceği Kuir Makas etkinliğinin konuğu “Holokost'ta Kuir Kadın Deneyimleri” ile Tuğba Yavuz.

Kuir Makas VII: Tuğba Yavuz ile Siyah Üçgenler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Makas bu ay Holokost, kuir tarihler ve antisemitizmle mücadele üzerine yazı ve çevirileri ile Avlaremoz'a katkı sunan Deniz Tuğba Yavuz ile Holokost’ta kuir kadın deneyimlerini konuşmaya çağırıyor:

“Homofobi sadece Nazi rejiminin karanlık günlerinde değil, Holokost'tan sağ kurtulanların anlatılarında da oldukça yaygındır. Bu anlatılarda kadınlara yönelik homofobi daha belirgin olduğu gibi, toplama kamplarındaki kadın eşcinselliği hakkında bildiklerimizin çoğu, hayatta kalan heteroseksüel kadınların tanıklıklarından kaynaklanır. Bu buluşmada, Nazi toplama kamplarında ‘asosyal’ dışlanmışlarla birlikte siyah üçgenle işaretlenen lezbiyenlerin deneyimlerinin karmaşık dokusunu ve zorluklar karşısında nasıl şekillendiklerini keşfedeceğiz.”

24 Ekim Salı günü 19:00’da dijital ortamda gerçekleşecek etkinliğe buradan kaydolabilirsiniz.

Kuir Makas'ta geçen ay

ÜniKuir, Kuir Makas’ın altıncı etkinliğinde E. Ege Tektaş ile Bi+ Görünmezliğini Aşmak başlıklı konuşması etrafında bir araya geldi. Katılımcılar, Tektaş aracılığıyla hem Bi+ Farkındalık Ayı kapsamında bu gündemi öne çıkarmaya çalıştı hem de bifobi ve bi+ silinmesinin akademide, hak savunuculuğunda karşımıza nasıl çıktığını, bi+’lar tarafından nasıl deneyimlendiğini, politikaların, yasaların, karar vericilerin toplulukları nasıl etkilediğini ve monoseksizmin hem yasalar hem de özneler üzerindeki etkisini tartıştı.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, etkinlik duyuru
İstihdam