21/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Kuir Festival Büyülüfener Kızılay sinemasında tam gaz devam ediyor. Kuir Pazartesi’nde bugün 19:00’da Ağır Ablalar ve 21:15’de Miran Abromoviç: Sanatçı Aramızda gösterimleri olacak.

Kuir Pazartesi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kuir Festival Büyülüfener Kızılay sinemasında tam gaz devam ediyor. Kuir Pazartesi’nde bugün 19:00’da Ağır Ablalar ve 21:15’de Miran Abromoviç: Sanatçı Aramızda gösterimleri olacak.
 
Ağır Ablalar / Heavy Girls
Sven bunamakta olan annesi Edeltraut’la yaşamakta, tüm hayatını, evini, hatta yatağını annesiyle paylaşmaktadır. Sven bütün gün bankada çalışırken Daniel Edeltraut’a bakmaya gelir; onu berbere, yürüyüşe, alışverişe götürür, evi derleyip toparlar. Ancak bir gün Daniel camları temizlerken Edeltraut onu balkona kitler ve evden çıkar. Onu aramaya çıkan Daniel ve Sven’in bulduğu şey yalnızca Edeltraut değil, aynı zamanda birbirlerine duydukları ilgidir. Hayatlarını ters yüz edecek türden bir ilgi... ‘Ağır Ablalar’ biraz melankoli, biraz da mizahla trajikomik bir hikaye anlatıyor.
 
Marina Abramoviç: Sanatçı Aramızda / Marina Abramoviç: The Artist is Present

Baştan çıkarıcı ve korkusuz sanatçı Marina Abramovic neredeyse kırk yıldır sanatın ne olduğunu yeniden tanımlıyor. Kendi bedenini bir araç olarak kullanan sanatçı, hayatını tehlikeye atarak kendi sınırlarını araştırıyor, zorluyor ve izleyene meydan okuyan, şaşırtan ve duygulandıran performanslar yaratıyor. ‘Marina Abramovic: Sanatçı Aramızda’ filminde sanatçıyı hayatının en önemli anı sayılabilecek, Modern Sanatlar Müzesi’ndeki (MoMA) sergisinde yer alacak büyük bir retrospektife hazırlanırken izliyoruz. Dünyanın en kıdemli sanat müzelerinden birinde retrospektifi sergilenecek olmak bir sanatçı için oldukça heyecan verici bir dönüm taşıyken Marina için bu olayın bambaşka anlamları var. MoMA’daki sergisiyle Marina sonunda ona kırk yıldır sorulan aynı soruyu susturabilecek: “Peki bu neden sanat?” 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam