10/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat KuirFest, 10. yılına QueerConf-1 / Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek konferansı ile başlıyor.

KuirFest çağırıyor: Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek Konferansı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat KuirFest, 10. yılına QueerConf-1 / Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek konferansı ile başlıyor.

Devam eden COVID-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze etkinliklerini ve festivali 2021 Eylül ayına taşıyan Pembe Hayat KuirFest; 26-28 Şubat 2021 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştireceği Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek konferansı ile kuir sanatçıları, sinemacıları, akademisyenleri, aktivistleri ve kültür endüstrisi emekçilerini çevrimiçi bir araya getirmeyi hedefliyor.

KuirFest, Türkiye’nin ilk ve tek kuir film festivali olarak, başlangıcından bu yana, güçlendirici kuir imge ve hikayelere, öz-temsiliyete ve sinemanın ve sanatın normatif yapısını bozan alternatif sanat formlarına ve üretim biçimlerine alan açıyor.

Üç gün sürecek Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek Konferansı, kuir film festivallerinden, kolektif üretim ağlarına, programlama ve gösterim mekanizmalarından seyirci deneyimlerine yer verecek oturumlarıyla film kültürü çalışmalarının geniş bağlamına Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika (SWANA) bölgesi ve diasporalarından kuir perspektifler getirmeyi planlıyor. Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek, kuir sinemanın üretim, gösterim, dağıtım ilişkilerinin tartışılabileceği, seyirci ve komünite deneyimlerinin masaya yatırılacağı bir alan sunuyor.

Konferans ayrıca “Türkiye’de Kuir Sinema ve Kuir Film Kültürleri” oturumu için;

Seyirci deneyiminin kuirleştirilmesi, kuir seyirci deneyimleri

Görsel-işitsel arşivlere kuir yaklaşımlar ve kuir arşivler

Kuir üretim pratikleri, kuir kolektifler

Dağıtım ve gösterimde kuir imkanlar/ imkansızlıklar

Kuir starlar, fan kültürleri

gibi sinema perdesinin ötesindeki sosyal, kültürel, ekonomik, politik ilişkilere  ve deneyimlere yer veren video-essay ve sunum bildirilerine açıldı. 300 kelimeyi geçmeyecek bildiri özetlerinin, özgeçmiş ile birlikte 6 Aralık 2020 saat 23:59’a kadar, kuirfestkonferans@gmail.com adresine göndermeleri rica olunuyor. Kabul edilen sunumlar ya da video essayler 21 Aralık 2020 tarihinde mail yoluyla açıklanacağı belirtiliyor.

Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek olan konferans, İngilizce oturumlarda Türkçe çeviri desteğiyle gerçekleşecek. Bu sebeple seçilen katılımcıların en geç 15 Ocak 2021 tarihine kadar sunum metninin tamamını ve/veya video-essaylerin son halini konferans ekibine iletilmesi gerekiyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam