27/01/2017 | Yazar: Aslı Alpar

İstanbullu seyirci, festivalin ‘Kadın/Kadına’ bölümünün Ankara ayazında içimizi ısıttığını duysun.

KuirFest İstanbul’da ‘Kadın/Kadına’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbullu seyirci, festivalin “Kadın/Kadına” bölümünün Ankara ayazında içimizi ısıttığını duysun.

Pembe Hayat KuirFest İstanbul’da izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Bugün festivalin programı yine dolu dolu ancak okumakta olduğunuz yazı, Femist Mekân’da gösterilecek Kadın/Kadına (Féminin/Féminin) dizilerinden bahsedecek.

Programın Kuir Diziler bölümünde yer alan komedi türündeki dizi, farklı yaşlardan lezbiyen, biseksüel, heteroseksüel altı arkadaşın hayatını anlatıyor. Her bölümde, Montreal’de yaşayan bu altı kadından birinin hikâyesini merkeze alan Kadın Kadın’a Ankara’daki izleyicisinin beğenisiyle ayrıldı festivalden.

“Kadın/kadına” aşk ve umut

Kadın kadına aşkın, arkadaşlığın, bir arada olmanın, kendini tanımanın dizileri “Kadın Kadına”. Diziler; jeneriğinden, anlatılan kısa hikâyelerin vuruculuğuna, hikâyelerin birbirine temasına dek, izleyicisini iyi hissettirmeye odaklanmış. “Kadın/Kadına”, kendini yeni tanıyan genç lezbiyenin heyecanından, sevgilisinden henüz ayrılmış ve orta yaşlarını biraz ilerlemiş bir kadının telaşına ama her filmin sonunda umutla, sizi bekliyor olacak.

İstanbul seyircisinin hevesini kaçırmamak için detaya girmeyelim. Eğer bugün umut dolu bir şeyler izlemek arzusundaysanız, kadın kadına aşk kısa hikâyelerle başınızı döndürsün derseniz ve belki de kendinizi daha iyi tanımak isterseniz bu filme gidin.

Peki, bugün KuirFest’te başka neler var? Festivalde, ırkçılık ve cinsiyetçilikle mücadeleyi tartışan güçlü kısalardan oluşan Glitch Kuir Film Festivali’nin özel seçkilerini izleyebilirsiniz. ‘Kuir Belgeseller’de, prömiyerini 66. Berlinale’de gerçekleştiren ve Panorama bölümü İzleyici Ödülü’nün sahibi olan “Şimdi Kim Sevecek Beni?” yer alıyor. Ayrıca ‘qÜLT’ bölümünde, Ingmar Bergman’ın “hayatımda gördüğüm en sıradışı film” diye tarif ettiği Jason’ın Portresi (Portrait of Jason, 1967) gösterilecek. ‘Gökkuşağının Altında’ bölümünde bugün, Sevdiğim İlk Kadın (First Girl I Loved, 2016) filmini izleyebilirsiniz. Son olarak, kendini bulma hikâyesi olan Yuva (The Nest, 2016) sizi bekliyor olacak.

6. Pembe Hayat KuirFest İstanbul’un ayrıntılı programına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam