15/04/2020 | Yazar: Kaos GL

KuirFest Karantina, bu hafta sonu “Madi Nullius” filmi ile evlere konuk olacak.

KuirFest Karantina’da bu hafta: Madi Nullius Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat Derneği, “Kendi kendimizi karantinaya aldığımız, evden çıkmadığımız ve ağırlıklı olarak limon olsa da herkesin çeşit çeşit kolonya koktuğu maskeli günlerden geçiyoruz” diyerek Yeni Koronavirüs (COVID-19) sebebiyle eve kapanan lubunyalar için KuirFest Karantina programını duyurmuştu.

KuirFest Karantina’da bu hafta yönetmenliğini Soda_Jerk’ün üstlendiği, 8. Pembe Hayat KuirFest’te Türkiye prömiyerini yapan “Madi Nullius” filmi var. Alışılmadık biçimsel tarzı, anti-sömürgeci ve feminist içeriği ile dikkat çeken bir kuir sinema örneği olan “Madi Nullius”, mekânsal olarak “Çılgın Max 2: Yol Savaşçısı”nın tekinsiz çöl setinde geçiyor ve mash up tekniğini kullanarak, sömürgeci Avustralya tarihini, kendi sinema ve televizyon tarihini araçsallaştırarak madiliyor. Üç bölümden oluşan film, bağlam değiştiren, yapısökümcü montajı sayesinde, ifşa eden eleştirel imajlar yaratarak, Avustralya sinema tarihinden azınlıkları birer intikamcıya dönüştürüyor.

19 Nisan Pazar günü 19:00 – 23:59 saatleri arasında erişime açılacak filmi KuirFest Film Platformu üzerinden izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam