10/08/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Pembe Hayat KuirFest koordinatörlerinden Gizem Bayıksel, bu yıl ilki düzenlenen Faroe Adaları Uluslararası Azınlık Filmleri Festivali’nde jüri olacak.

KuirFest koordinatörü Gizem Bayıksel, FIMFF jürisinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat KuirFest koordinatörlerinden Gizem Bayıksel, bu yıl ilki düzenlenen Faroe Adaları Uluslararası Azınlık Filmleri Festivali’nde jüri olacak.

Faroe Adaları, kültür ve sanat konusunda uluslararası standartlara sahip, ilerici ve yenilikçi bir ülke. Bununla birlikte, queer ve LGBTİ+ toplumla ilgili katetmesi gereken yollar var. 7-10 Eylül 2017 tarihleri arasında ilk defa gerçekleşecek Faroe Adaları Uluslararası Azınlık Filmleri Festivali (FIMFF), bu amaçla yola çıkacak ve ayrımcılığa karşı sanat diyalogu kurarak sosyal değişimi sinemadaki çeşitliliği vurgulayarak tartışmaya açacak.

Tórshavn'da gerçekleşecek olan Faroe Adaları Uluslararası Azınlık Film Festivali'nin (FIMFF) jüri üyeleri arasında Pembe Hayat KuirFest koordinatörlerinden Gizem Bayıksel de yer alıyor. Bayıksel ayrıca, "Krizden Etkilenen Bir Dünyayla Başa Çıkma - Sinemada Kadın" başlıklı panelin konuşmacılarından biri olacak.

Faroe Adaları Uluslararası Azınlık Film Festivali, İskandinav bölgesindeki azınlık gruplarla dünya arasında bir köprü inşa etmeyi amaçlıyor. FIMFF, kesişimsellik, kültürel ve cinsel çeşitlilik, transfobi, entegrasyon ve ayrımcılıkla ilgili tartışmaları gündeme getirmeyi hedefliyor. Festivalin uzun vade hedeflerinden biri de sonsuz bir etki yaratmak ve Faroe topluluğunu her zamankinden daha da çeşitlendiren ve kapsayıcı bir toplum haline getirmek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam