30/04/2018 | Yazar:

Festival ekibinden Şirvan Çayan, festivale ilişkin KaosGL.org’a “Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeyiz ve bir aradayız” dedi.

Kuirfest Mersin’deydi: Her yerde ve bir aradayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuirfest, Muamma LGBTİ+ ev sahipliğinde Mersin’deydi. Festival ekibinden Şirvan Çayan, festivale ilişkin KaosGL.org’a “Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeyiz ve bir aradayız” dedi.

Fotoğraflar: Muamma LGBTİ+

Pembe Hayat’ın düzenlediği 7. KuirFest, Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi ev sahipliğinde 28-29 Nisan tarihleri arasında Mersin’deydi.

Türkiye’nin pek çok şehrini gezen KuirFest kapsamında, Mersin’de film gösterimi, atölye, dayanışma kahvaltısı ve “açılıyoruz” partisi yapıldı. İki gün süren etkinlik kapsamında Muamma Kısa Seçkisi, Onun Hikayesi, Kayısı Bahçeleri filmlerinin gösterimleri yer aldı.

Muamma kısa seçkisi gösteriminin yanı sıra bir de panel düzenlendi. Panelde Mersin’deki LGBTİ+ hareketinin gelişimi, OHAL koşullarında LGBTİ+lerin durumu, kuir sanat ve kuir teorinin Türkiye’deki karşılığı üzerinde tartışıldı.

Kuir sanat her yerde

Dünyanın dört bir yanından filmleri izleyiciyle buluşturan KuirFest, LGBTİ+ lere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekiyor.  Biz de programın ardından Pembe Hayat Kuirfest’ten Şirvan Çayan’a mikrofon uzattık.

Ankara Valiliği’nin 16 Kasım 2017’de Alman LGBTİ+ film günlerini yasaklamasına değinen KuirFest ekibinden Şirvan Çayan “Festival Ankara’da yola çıktı ama son senesinde Ankara’da yasaklandı. Gezici olmaya karar verdik, Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeyiz ve bir aradayız” dedi. Türkiye’de LGBTİ+ temalı filmlerin üretimini teşvik etmek istediklerini söyleyen Çayan, bu sene bir de kamp yapmak istediklerini ifade etti.

İkinci gününde dayanışma kahvaltısı, film gösterimleri ile devam eden festival, akşam düzenlenen “Açılıyoruz” partisiyle son buldu.

KuirFest ile iletişime geçmek için, festivalin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam