06/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Kuirfest, 15 Ekim’de İstanbul Feminist Mekan’da “Bu Kalabalığı Hatırla” belgesel gösterimi ve ardından İstanbul Sözleşmesi söyleşisine ev sahipliği yapacak.

Kuirfest’ten İstanbul Sözleşmesi özel etkinliği: Bu Kalabalığı Hatırla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dolu dolu Ankara serüveninin ardından Pembe Hayat Kuirfest, 14-16 Ekim'de İstanbul'da yeniden izleyicileriyle buluşacak.

Kuirfest’in #İstanbulSözleşmesi Özel Bölümü’nde bu sene Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Bu Kalabalığı Hatırla 1. Bölüm: İstanbul Sözleşmesi” festival izleyicisiyle buluşacak.

Yapımcılığını iki yönetmenin yanı sıra Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği’nin üstlendiği filmin hikayesi geçmişten bugüne mücadelenin fersah fersah yayılan haline bir belge niteliğinde.

15 Ekim saat 14.00’de İstanbul Feminist Mekan’da film, izleyiciyle buluşacak. 14:45’de yapılacak etkinlikte ise İstanbul Sözleşmesi’nin geçmişi ve Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesiyle birlikte kadın ve kuir komünitenin temel yaşam haklarına yönelik şiddetlenen saldırılar ele alınacak.

Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği'nin Moxie Film'le beraber hazırladığı “Bu Kalabalığı Hatırla” belgesel serisinin ilk bölüm özel gösteriminin ardından gerçekleşecek olan oturum Janset Kalan’ın kolaylaştırıcılığında, yönetmenler Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu, belgeselde yer alan gazeteci Yıldız Tar, KİH-YÇ'den Berfu Şeker ve İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu'ndan İrem Gerkuş'un katılımıyla sürdürülecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam