09/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

17-24 Ocak arasında Ankara’da ikincisi düzenlenecek Pembe Hayat KuirFest’in birincisi hakkında seyircilerden görüşlerini aldık.

KuirFest’i Nasıl Bilirsiniz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
17-24 Ocak arasında Ankara’da ikincisi düzenlenecek Pembe Hayat KuirFest’in birincisi hakkında seyircilerden görüşlerini aldık.
 
Simge Yazıcı (Festival Gönüllüsü): “Queer nedir?” sorusunu defalarca duymak, “ilk kez on küsür film izledim emeğinize sağlık” diyenlerle queer sinema üzerine sohbet etmek, yerli yabancı bir sürü dost ve konukla “dünya yerinden oynar!” sloganlarıyla sokakları inletmek, açılış koşturmacası ve bir haftalık maratonun sonunda unutulmaz anılarla Büyülü Fener’den ayrılmaktı festival benim için. Ekibin bir ilki, bir hayali Türkiye’de nasıl gerçekleştirdiğine tanık olmanın gururuyla sevinciyle birlikte sağlam dostluklar kattı Pembe Hayat her birimizin hayatına. Şimdi beklenen festival yine yolda, yeni farkındalıklar yaratmak için geliyor. Her daim bir parçası olacağız, görüşmek üzere dostlar!
 
İnci Çelik (Pembe Hayat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi): Kuir festival fikri öncelikli olarak hepimizi heyecanlandırmıştı. Dernek olarak sürekli transların maruz kaldığı ayrımcılık ve insan hakları ihlalleri ile uğraşıyor olmak ve bu alanda destek vermek önceliklerimizin başında yer alıyor. Bu homofobik ve transfobik kültürün değişmesi için bir şeyler yapmaya karar verdiğimizde Türkiye’deki LGBT hareketin neler yaptığına baktık, aynı zamanda Ankara merkezli bir örgüt olduğumuz için Ankara’da neler yapabiliriz diye düşündük ve Kuir festival fikri böylece şekillendi. Bu hayalimizin gerçek olması öncelikli olarak Pembe Hayat olarak hepimizi sevindirdi. Beni kişisel olarak en çok etkileyen film ise, Zenne idi. Orada hepimizin hayatlarından kesitler var. Bu kesitler festival izleyicilerinin kendilerini sorgulamasına yardımcı olduğunu düşünüyorum.
 
Umut Güner: Festival fikrinin kendisi heyecan verdi bana. 20 Kasım etkinlikleri ile kesiştiği için birçok programı kaçırdım. Ancak izlediğim filmlerin başında Zenne ve Nar geliyor. Türkiye’den iki filmin Kuir festival kapsamında izleyiciyle buluşuyor olması beni çok heyecanlandırdı. Ayrıca Göcek isimli bir film izledim. Bu seneki festivali heyecanla bekliyorum.
 
Mehmet Ali Şahin: Düşünülmüş, uğraşılmış, sıcak ve yoğun ilgi görmüş bir festivaldi. "Keşke tamamına katılabilseydim" dedirtti. Zenne’nin söyleşisinin uzaması, bir türlü bitmek bilmemesi, "artık kapatmamız gerekiyor" sözünü duyana kadar kimsenin ayrılmak istememesi bunun en belirgin göstergesi oldu. Emeği geçenlere ve katılımcılara sonsuz teşekkürler. Bu yıl daha iyi olması dileğiyle.
 
Onur Çelik: Kuirfest… ortaya çıkmadan önce yaptığımız toplantılarda heyecandan tırnaklarımı yediğim, Pembe Hayat’ın yaptığı etkinlikler içerisinde beni en mutlu eden, organizasyon sürecinde festival ekibi ve gönüllülerle bir arada çalışması ise çok zevkli bir projeydi ve hala da öyle. Partileri, atölyeleri, yürüyüşleri ve filmleriyle harika bir festival oldu, Şu an 2.si için hazırlıklarını yaptığımız KuirFest'e herkesi bekliyoruz! Emeği geçen herkese teşekkürler...
 

Etiketler: kültür sanat
nefret