03/12/2021 | Yazar: Kaos GL

“İstanbul Sözleşmesi İçin Birlikte” kampanyasının düzenleyeceği küresek forumda insan hakları savunucuları, feministler ve LGBTİ+’lar bir araya gelecek.

Küresel forum: “Kaldığımız Yerden Devam” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye, Avrupa ve uluslararası alanda mücadele eden feminist örgütler ve LGBTİ+ örgütlerinin başlattığı “İstanbul Sözleşmesi İçin Birlikte” kampanyası küresel bir forum düzenliyor.

Forumun konuşmacıları arasında Kaos GL’den Umut Güven de var.

7 Aralık Salı, 16:00-19:00 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek “Kaldığımız Yerden Devam – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Birlikte” başlıklı küresel forumda; insan haklarına yönelik saldırılara karşı feministler, LGBTİQ aktivistleri ve insan hakları savunucuları arasında bir diyalog başlatmak.

Kampanya forumu şöyle duyuruyor: “Etkinliğin ilk yarısında çeşitli alanlardan ve ülkelerden konuşmacıların aktarımlarını dinledikten sonra ikinci yarısında da otoriter rejimlere ve kullandıkları toplumsal cinsiyet karşıtı taktiklere karşı nasıl örgütlenebileceğimiz konusunda atılabilecek adımları ve yapılacakları belirlemek üzere bir forum yürüteceğiz. Forum sonrası kampanyanın yol haritasını içerecek olan dijital bir raporu da katılımcılarla paylaşacağız.”

Forumun programı şöyle:

Kolaylaştırıcı: Şehnaz Kıymaz Bahçeci

16:00-16:15

Açılış

16:15-16:45

Açılış konuşmaları: Andrea Peto, Central European University, Avusturya Iris Luarasi, GREVIO Komitesi Başkanı

16:45-17:35

Sunumlar:

Anissa Daboussi, AWID Irem Ebeturk Tuncer, Jelena Cubac, Wissenschaftszentrum Berlin Irena Cvetkovik, Coalition Margins, Kuzey Makedonya Elif Ege, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Andrea Rivas, AFDA (Asociación Familias Diversas de Argentina) Umut Güven, Kaos GL Arzu Kepez, Ilknur Akbaba, Katre Kadın Damjan Denkovski, Center for Feminist Foreign Policy

17:35-17:40

Ara

17:40-18:50

Forum: Strateji Önerileri ve Deneyim Paylaşımı

18:50-19:00

Kapanış

İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce simultane çeviri olacak etkinliğe buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam
nefret