01/06/2023 | Yazar: Kaos GL

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partisinin seçimlerde Cumhur İttifakı’nın LGBTİ+ düşmanı kampanyasına sessiz kalmasını eleştirdi: Partimizde LGBTİQ haklarını savunmak hukuken mecburidir, siyaseten yasaktır. Böyle bir şey olabilir mi? Mazlumiyet hakkında partimiz konuşmamayı tercih ederse onlar da yüzümüze bakmayacaktır tabi ki.”

Kürkçü: HDP’de LGBTİQ haklarını savunmak hukuken mecburen, siyaseten yasak hale geldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seçimlerin ardından muhalefette sular durulmuyor. Millet İttifakı’nın dağılması ihtimali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasının kulislerden çıkıp medyada tartışılması gündeme oturdu. Öte yandan Yeşil Sol Parti listelerinden seçime giren HDP’de de “eleştiri-özeleştiri süreci” başladı.

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a verdiği röportajdaki tespitleri ve aktif siyaseti bıraktığı açıklamasının ardından HDP’den başka tepkiler de gelmeye başladı.

HDP yöneticileri, basın toplantılarında halk buluşmaları ve ardından kongre sürecine gideceklerini açıkladı. Ancak seçim sürecinde nerelerde hata yapıldığına dair üst düzey yöneticilerden henüz açıklama gelmedi.

Gündemi değerlendirmek üzere ARTI TV’de Yıldız Tar’ın sunduğu Odak Ankara programına katılan HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bu sürece katkı sağlamak için görüşlerini anlattı. Tar’ın sorularını yanıtlayan Kürkçü, seçim sürecinde HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticilerinin neredeyse hiçbirinden parti programlarında yer alan LGBTİ+ haklarına ilişkin bir söylem gelmemesini eleştirdi.

Kürkçü, Cumhur İttifakı’nın LGBTİ+ düşmanı kampanyasına sessiz kalan HDP’nin hata yaptığını şu sözlerle aktardı:

“Net konuşalım. Partimizde LGBTİQ haklarını savunmak hukuken mecburidir, siyaseten yasaktır. Böyle bir şey olabilir mi? Nüfusun neredeyse yüzde 7’sini oluşturan toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelimlerin mazlumiyeti hakkında partimiz konuşmamayı tercih ederse onlar da yüzümüze bakmayacaktır tabi ki.”

Yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, siyaset
nefret