21/06/2016 | Yazar: Kaos GL

17 yaşında trans bir kadının, toplumsal cinsiyet kimliğinden kaynaklı yaşadığı dışlanma ve ayrımcılığı anlatan Kurneqîz filmi 24. LGBTİ+ Onur Haftası’nda seyirciyle buluşacak.

Kurneqîz filmi 24. LGBTİ+ Onur Haftası’nda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 yaşında trans bir kadının, toplumsal cinsiyet kimliğinden kaynaklı yaşadığı dışlanma ve ayrımcılığı anlatan Kurneqîz filmi 24. LGBTİ+ Onur Haftası'nda seyiriyle buluşacak.

Çekimleri Sivil Düşün desteğiyle gerçekleşen “Kurneqîz” filmi ikinci gösterimiyle izleyicisiyle buluşuyor. Daha önce Hollanda Kırmızı Lale Film Festivali- Rode Tulp Film Festival– kapsamında Rotterdam’da gösterilen film, 24. LGBTİ+ Onur Haftası programı kapsamında 25 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 18.00’da Cezayir toplantı salonunda gösterilecek.

Gökhan Yalçınkaya’nın, Rosida Koyuncu’nun “Aidiyet” adlı çalışmasından ilham alarak yönettiği fimde, kırsal bir alanda büyüyen 17 yaşında trans bir kadının, toplumsal cinsiyet kimliğinden kaynaklı yaşadığı dışlanma ve ayrımcılık konu ediliyor. Filmin hikayesi ile LGBTİ’lerin toplumda yaşadığı dışlanma pratiklerine ve travma deneyimlerine dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

İlgili haberler:

"Kurneqiz"


Etiketler: kültür sanat
İstihdam