15/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Seyhan Arman’ın yazdığı ve Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği Küründen Kabere sezona 25 Ekim’deki gösterimle başlıyor.

“Küründen Kabare”yi izlemeyen kalmasın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seyhan Arman’ın yazdığı ve Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği Küründen Kabere sezona 25 Ekim’deki gösterimle başlıyor.

Seyhan Arman’ın yazdığı ve Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği Küründen Kabere sezona 25 Ekim’de İstanbul’da bulunan Dada Salon Kabarett'deki gösterimle başlıyor.

Bir trans kadının hikâyesi anlatan Küründen Kabere, küçük bir çocukken başarılı bir öğrenci olan Serpil’in kendisindeki “farklılığı” ağabeyi, babası ve çevresindekilerin fark etmesiyle yaşadığı psikolojik ve fiziksel şiddeti sahneye taşıyor.

Küründen Kabare 25 Ekim’in ardından 8 Kasım'da İzmir ve 20 Kasım'da Ankara turnelerinde seyirci ile buluşacak. Oyun 29 Kasım'da İstanbul’da Kumbaracı50'de izlenebilecek.

Küründen Kabare, bir ilk

Seyhan Arman KaosGL.org’a geçen yıl verdiği demeçte oyunu henüz izlememiş seyirciye “Küründen Kabare’yi kaçırmayın” demişti. Arman demecinde, oyunun özel cast bir iş ve bugüne dek sahnelenen trans hikâyelerinden çok farklı olduğunu vurgulamıştı. Arman “Küründen Kabare’nin bakış açısı bir ilk” diyor ve herkesi Küründen Kabare’ye davet ediyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam