27/05/2014 | Yazar: Kaos GL

7 Temmuz’da çıkacak ‘Trouble in Paradise’ adlı ikinci stüdyo albümü öncesinde İngiliz gazetesi The Observer’a röportaj veren La Roux, ‘onlardan [LGBT kategorileri] hiçbirine ait hissetmiyorum. Bu yüzden de kendimi o tarafa, o başlığın altına koymayacağım,’ dedi.

La Roux: Ne kadın, ne de erkek gibi hissediyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiliz şarkıcı La Roux, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) kategorilerinden hiçbirine ait hissetmediğini söyledi.
 
7 Temmuz’da çıkacak “Trouble in Paradise” adlı ikinci stüdyo albümü öncesinde İngiliz gazetesi The Observer’a röportaj veren La Roux, “onlardan [LGBT kategorileri] hiçbirine ait hissetmiyorum. Bu yüzden de kendimi o tarafa, o başlığın altına koymayacağım,” dedi.  
 
“İnsanlar ‘cinsellik’ kelimesini’görünce ‘aman Tanrım, eşcinselsin” diye düşünüyor”
 
“Birinden biri gibi hissetmiyorum. Erkek gibi hissetmiyorum, kadın gibi de hissetmiyorum; bu androjenlik oradan geliyor.”
 
Albümde yer alacak “Cruel Sexuality” şarkısı “Günlük hayatta beni mutlu eden sen/Gece olunca beni niye hapsediyorsun?” sözleriyle şarkıcının cinselliğine dair merakları giderir mi bilinmez ama 26 yaşındaki şarkıcı şarkıyla ilgili şunları söylüyor:
 
“Tabi ki insanlar ‘cinsellik’ kelimesini görünce ‘aman Tanrım, eşcinselsin!’ diye düşünüyor. Ama cinsellik yalnızca cinsel bir kişi olduğunuz anlamına gelir, şarkı da öyle ‘olamaz, lezbiyenim’ falan dediğim bir şarkı değil.”
 
“Eşcinsellere rol modeli olmaktan gurur duyarım”
 
Cinselliğiyle ilgili açık olmanın özel hayatından taviz vermesine yol açacağını söyleyen La Roux, eşcinseller için bir rol modeli olarak anılmaktansa herhangi bir rahatsızlık duymuyor:
 
“Maskülen hissettiğimden daha fazla feminen hissediyorum sanırım... ama eğer insanlar beni bir eşcinsel rol modeli olarak göstermek istiyorlarsa, tabii ki, bundan gurur duyarım, ama eşcinsel rol modeli olmak için eşcinselim deme ihtiyacı duymuyorum.”
 
La Roux, yeni albümünün çıkışını “Let Me Down Gently” parçasıyla yaptı.  

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam