03/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Lady Gaga, hayatını kaybeden rock tanrısı David Bowie için Grammy’de sahne alacak. Gaga’nın kendi ‘deneysel’ tarzıyla Bowie’yi canlandırması bekleniyor.

Lady Gaga, David Bowie için sahneye çıkacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lady Gaga, hayatını kaybeden rock tanrısı David Bowie için Grammy’de sahne alacak. Gaga’nın kendi ‘deneysel’ tarzıyla Bowie’yi canlandırması bekleniyor.

                        David Bowie'nin ses getiren Life on Mars albüm kapağı

İçerisinde ünlü sanatçıların da olduğu milyonlarca kişiye ilham veren glam rock efsanesi David Bowie, Grammy ödüllerinde düzenlenecek tribute konserinde 29 yaşındaki biseksüel şarkıcı Lady Gaga tarafından onurlandırılacak.

David Bowie’nin ölüm haberinden hemen sonra Hollywood muhabirine konuşan Lady Gaga, “David Bowie’ye aşık olduğum sıralarda doğu yakasında yaşıyordum, her zaman onun çekiciliğinin, cazibesinin insanların ruhlarını iyileştiren bir mesaj olduğunu hissetmişimdir” dedi.

                                                  Lady Gaga: Bowie gerçek bir sanatçıydı

15 Şubat’ta düzenlenecek seromonide Bowie’ye ölüm sonrası yaşam boyu başarı ödülü verilecek.

Grammy Baş Yapımcısı Ken Ehrlich, “Zaten bu yıl düzenlenecek gösteri için Lady Gaga’yı planlamıştık fakat David gözlerini dünyaya yumduğunda – bir saniye bile düşünmeden – bazı değişiklikler yapmamız gerektiğini fark ettik. Acilen toplanıp konuştuk ve David Bowie’yi onurlandıracak kişinin Lady Gaga olmasına karar verdik. O bu iş için biçilmiş kaftan” cümlelerini kullandı.

Tribute konserin müzik yönetmenliğini ise Bowie ile 1983 yılında yayınlanan “Let’s Dance” adlı albümde birlikte çalışan Nile Rodgers üstlenecek.

İlgili haber:

’Androjen Tanrı’ David Bowie hayatını kaybetti


Etiketler: kültür sanat
İstihdam