26/09/2022 | Yazar: Kaos GL

11. Pembe Hayat Kuirfest, 15 Ekim’de İstanbul Pera Müzesi’nde Lale Mansur’u ağırlayacak. Kült film “Düş Gezginleri” gösterimi ardından Mansur, festival izleyicisiyle buluşacak.

Lale Mansur, Kuirfest’e konuk olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu sene on birincisi düzenlenen Pembe Hayat Kuirfest’e sayılı gün kaldı. 30 Eylül-2 Ekim arası Ankara’da; 14-16 Ekim arası İstanbul’da yapılacak festival programından detaylar belli olmaya başladı.

KuirFest'in Türkiye sinemasından kuir örneklere yer verdiği Ğ bölümüne bu yıl 1992 Atıf Yılmaz klasiği, “Düş Gezginleri” konuk olacak.

Lale Mansur'un hayat verdiği Anjelik karakteriyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Portakal'ı kucakladığı film, Türkiye sinemasında açık lezbiyen ilişki temsilinin nadir örneklerinden biri.

“Düş Gezginleri”nin 1994’te Torino LGBT Film Festivali seçkisine dahil olarak uluslararası bir kuir film festivaline katılan ilk Türkiye sineması filmiydi.

Filmin 15 Ekim saat 20.00’de Pera Müzesi’nde gerçekleşecek gösteriminin ardından Lale Mansur ile “Ateşli Ve Gözüpek: Lale Mansur” başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek. Mansur, Gök Akyel ve Metin Akdemir’in sorularını yanıtlayacak.

lale-mansur-kuirfest-e-konuk-olacak-1


Etiketler: kültür sanat
İstihdam