12/06/2012 | Yazar: Kaos GL

1 Haziran’da Kaos GL ve Pembe Hayat’ın Ankara’da gerçekleştirdiği kartpostal yollama eylemi İstanbul’da devam edecek.

Lambdaistanbul Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na Kartpostal Yolluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
1 Haziran’da Kaos GL ve Pembe Hayat’ın Ankara’da gerçekleştirdiği kartpostal yollama eylemi İstanbul’da devam edecek.
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nin yaptığı çağrı şu şekilde:
 
LGBT bireyler ile örgütlerin “Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın!” çağrısıyla “anayasal eşitlik” talebini Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) desteklerken, MHP ile AKP “genel ahlaka aykırı” olduğu iddiasıyla kabul etmiyor.
 
2002 yılında Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu “Genç Bakış” programına katılan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.” yanıtını vermişti.
 
Erdoğan’a tutmadığı sözleri hatırlatmak boynumuzun borcu olsa gerek. Başbakan’ın ve AKP hükümetinin sözlerine güvenmiyoruz! Kürtaj yasağını dayatmaya çalışan, her sözü kanun olan bir başbakanın LGBT’ler konusundaki bu ikiyüzlülüğünü de ifşa etmeye çağırıyoruz!
 
1 Temmuz LGBT Onur Yürüyüşü’ne kadar herkesi, başbakana sözlerini hatırlatan kartpostalları imzalamaya davet ediyoruz. Kartpostallara Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği’nden ulaşabilirsiniz.
 
Adres: İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı, Tel Sokak, No:2 Kat:2, Beyoğlu – İstanbul (Klemuri Restoran’ın üst katı)
 
Dernek perşembe, cumartesi ve pazar günleri açıktır.

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam