01/08/2008 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul da Kapatılmasın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilindiği gibi 29 Mayıs 2008 tarihinde yerel mahkeme, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği hakkında ‘hukuka, ahlaka ve Türk aile yapısına aykırılıktan’ kapatma kararı verdi. Lambdaistanbul bu kararı temyiz etti. Lambdaistanbul’un faaliyetlerinin devam etmekte olduğu bu süreçte Yargıtay’ın konuya dair vereceği karar beklenmekte.

AKP hakkında kapatma kararı verilmemiş olması, demokratikleşme sürecinin normalleşmesine imkan sağladı. Farklılarımızla birarada yaşamanın yollarının aranacağı bir zemin olarak demokrasi kavramı çok önemli olduğundan, demokrasi kendine benzemeyenin de ifade özgürlüğünü, örgütlenme özgürlüğünü savunmak anlamına geldiğinden, bu kararın sevindirici bir karar olduğunu söyleyebiliriz.
Şimdi de sıra Lambdaistanbul’da. Türkiye’nin demokrasi sınavı devam ediyor. Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel bireylerin şiddet ve baskı görmediği bir toplum için çalışmayı sürdüren diğer LGBTT dernekleri gibi, Lambdaistanbul da kapatılmamalı. Yasal düzenlemelerle, yani Anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin eklenmesi ile, LGBTT derneklerinin kapatılmasının önüne geçilmeli.

Kendisi de anti-demokratik uygulamalarla karşılaşma pratiğine sahip olan AKP’ye ve parti/dernek kapatmalarına karşı olan, örgütlenme ve ifade özgürlüğüne sahip çıkan tüm demokratlara çağrımızdır. Türkiye’de demokrasiyi geliştirirken, onun transfobik ve homofobik bir canavar biçiminde gelişmesine izin vermeyelim. Gerçek demokrasi, gerçek ifade özgürlüğü, gerçek örgütlenme özgürlüğü için çalışalım.

Anti-demokratik uygulamalar son bulsun. Lambdaistanbul da kapatılmasın.

LGBTT Hakları Platformu:

İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi

Kaos GL Derneği

Kaos GL İzmir Oluşumu

Lambdaistanbul LGBTT Derneği

MorEL LGBTT Oluşumu

Pembe Hayat LGBTT Derneği

Piramid LGBTT Diyarbakır Oluşumu


Etiketler: insan hakları
İstihdam