18/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, Kadıköy Kaymakamlığının Onur Ayı’nda Tea&Talk etkinliğini yasaklama kararına karşı dava açarak “Lubunyaların çay içmesinin hangi gerekçelerle yasaklandığı ortaya çıkacak” dedi.

Lambdaistanbul’dan çay yasağına karşı dava Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin çay içilip sohbet edilen Tea&Talk etkinliğinin bu yıl Onur Ayına denk gelen buluşması Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı. Kaymakamlık, söz konusu yasağa dair Lambdaistanbul’u bilgilendirmemiş ve yasak kararını paylaşmamıştı.

Lambdaistanbul “Çay içmemiz engellenemez, lubunyaların çay içmesinin hangi gerekçelerle yasaklandığı bu davayla ortaya çıkacak” diyerek Kadıköy Kaymakamlığının bu yasak kararına karşı dava açtı.

Yasağa tepki olarak LGBTİ+ aktivistleri sosyal medyada çay içtikleri görselleri paylaşmıştı. Dernek de bir süredir çay ziyaretleri organize ederek insan hakları örgütlerini ve diğer kurumları ziyaret ediyor. Bu kapsamda dernek şu ana kadar Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, LİSTAG, İnsan Hakları Derneği’ni ziyaret ederek beraber dayanışma imkanlarını konuştu.

Derneğin başvurucu olduğu dava İstanbul 2. İdare Mahkemesinde duruşmalı olarak görülecek. 


Etiketler: insan hakları, yaşam, onur yürüyüşü
İstihdam