24/06/2024 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz sene Onur Ayı’nda Lambdaistanbul’un düzenlediği Tea&Talk etkinliğinin Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın (25 Haziran) görülecek.

Lambdaistanbul duruşmaya çağırıyor: “Çay içmek yasaklanamaz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, İstanbul 2.İdare Mahkemesi’nde görülecek davayı sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:

“Lubunyalara çay içmenin de yasaklanmasına dair açtığımız davamızda duruşma tarihi yaklaşıyor. Bildiğiniz gibi geçen sene onur haftasına denk gelen tea&talk etkinliğimiz Kadıköy Kaymakamlığınca kamu güvenliğinin ve esenliğinin tehlikeye düşebileceği gerekçesiyle yasaklanmıştı. Bu absürt yasağa karşı dost kurumları ziyaret edip çay içerek dayanıştık, e bir de yasağın iptali için dava açtık. Davanın ilk ve son duruşması 25 haziranda, yani gene onur haftasında, 2. İdare Mahkemesinde 10:15’te görülecek. Çay da mı içemeyeceğiz diyen tüm lubunyaları ve dostlarımızı duruşmamıza çağırıyoruz. Duruşma Mahmutbey’deki idare mahkemelerinde olacak.”

Ne olmuştu?

Kadıköy Kaymakamlığı, geçtiğimiz sene Onur Ayı kapsamında Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin düzenlediği çay etkinliğini yasaklamıştı. Derneğin uzun bir süredir İstanbul’da İngilizce konuşanlara yönelik düzenlediği “Tea&Talk” etkinliğini yasak kararı, çay etkinliğinin yapılacağı kafeye tebliğ edilmişti.

Lambdaistanbul, etkinliğinin yasaklanmasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kadıköy Kaymakamlığı çay içmemizi yasakladı!?! Yıllardır sorunsuz şekilde yaptığımız tea&talk etkinliğimiz bu sefer yasaklandı. Ancak absürt yasaklarıyla bizi engelleyebileceklerini sananlar yanılıyorlar. Lambdaistanbul organizesinde bu seferlik ekranlarımızın başında buluşup çay içip sohbet ediyoruz. Bu tehlikeli (!) etkinliğe katılmak için bize dm atabilirsiniz.”


Etiketler: insan hakları, dava
İstihdam