30/05/2023 | Yazar: Kaos GL

“Bizim varoluşumuz seçimlere sığmaz, sığdırılamaz. Bizler varoluşumuzu çoğunluğun onayına borçlu değiliz; aksine haklarımız konusunda alacaklıyız”

Lambdaistanbul: Onlar gidecek, biz kalacağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun da sonlanmasının ardından açıklama yaptı.

Dernek, “Bizim varoluşumuz seçimlere sığmaz, sığdırılamaz. Bizler varoluşumuzu çoğunluğun onayına borçlu değiliz; aksine haklarımız konusunda alacaklıyız” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bizler, yani lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve diğer kuirler, her şeyi belirlediği iddia edilen seçimden bir gün sonra işte hâlâ buradayız.

Seçim sonuçları karşısında kimimiz üzgün, kimimiz öfkeli, kimimiz ise hayal kırıklığı içinde. Bundan sonrasının kolay olmayacağını, siyasi iktidarın ve toplumsal iktidarların üzerimize daha çok geleceğini ve bu yüzden birbirimize daha çok ihtiyaç duyacağımızı biliyoruz.

Ancak şunu da biliyoruz ve söylüyoruz: Bizim varoluşumuz seçimlere sığmaz, sığdırılamaz. Bizler varoluşumuzu çoğunluğun onayına borçlu değiliz; aksine haklarımız konusunda alacaklıyız.

Parçası olduğumuz Gezi direnişinden bu yana giderek daha da baskıcı bir kimliğe bürünen iktidardan bu seçimde kurtulamadık. Ancak, LGBTİ+ karşıtlığıyla kendilerini meşrulaştırmaya çalışanlar bugün değilse yarın gidecek, bizler ise burada ve her yerde mücadelemize devam edeceğiz. Yanımızda olan diğer toplumsal hareketlerle, her görüşten, her kimlikten, her sınıftan, her partiden lubunyalar için birlikte yürümeye, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Ezelden beri var olduğumuz bu topraklarda artık hiç olmadığımız kadar görünürüz. Türkiye LGBTİ+ hareketinin son 30 yıllık kazanımları sayesinde kendimiz olmaya alıştık, bu hakkımızı sahiplendik, bundan vazgeçmeye de hiç niyetimiz yok. Çıktığımız dolaplara geri dönmeyecek, tam tersine hayatın her alanında açıklıkla var olmaya devam edeceğiz.

Bu iktidardan önce de vardık, bu iktidardan sonra da var olacağız; onlar gidecek biz kalacağız!

Her zaman söylediğimiz gibi, ne yanlış ne de yalnızız!


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam