05/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, ruh sağlığı alanında çalışanlara ve öğrenim görenlere yönelik temel kavramların tartışılabileceği bir etkinlik düzenliyor

Lambdaistanbul Ruh Sağlığı Komisyonundan seminer Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, ruh sağlığı alanında çalışanlara ve öğrenim görenlere yönelik temel kavramların tartışılabileceği bir etkinlik düzenliyor

 
Lambdaistanbul Ruh Sağlığı Komisyonu Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim konularını tartışmak, zihinlerdeki soru işaretlerini kaldırmak ve yerine yenilerini koymak için bir etkinlik düzenliyor.
 
Ruh sağlığı alanında çalışanlara ve öğrenim görenlere yönelik temel kavramların tartışılabileceği bir ortam yaratmak amacıyla planlanan etkinlik 10 Ocak Cumartesi günü dernek merkezinde gerçekleştirilecek.

Toplumsal baskı ve ayrımcılık nedeniyle Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks bireylerin (LGBTİ) psikoterapi ihtiyacına dikkat çeken Lambdaistanbul Ruh Sağlığı Komisyonu, başvuran LGBTİ’lere yönelik en uygun desteği verebilmenin, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığın toplumsal kaynaklarını ve tezahürlerini anlayabilmekten geçtiğini belirtiyor.
 
Lambdaistanbul Ruh Sağlığı Komisyonu alanda çalışmak isteyenler için gönüllü staj programı’nı hayata geçirdi.
 
Lambdaistanbul LGBTi Dayanışma Derneği Ruh Sağlığı Komisyonu Gönüllü Staj Programı kapsamında psikiyatr Dr. Seven Kaptan, “Ayrımcılık ve Homofobi” anlattı. Program kapsamında ayrıca “LGBTİ Tarihçesi” ve “LGBTİ ve Temel Kavramlar” seminerleri de yapıldı.

Lambdaistanbul bünyesinde yapılan etkinlikler ücretsiz gerçekleşiyor.

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam