13/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadıköy Kaymakamlığı, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin senelerdir kafelerde düzenlediği çay etkinliğini yasakladı; dernek sivil toplum kurumlarına çay ziyaretleri başlattı.

Lambdaistanbul’u çaya çağırdınız mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadıköy Kaymakamlığı’nın Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin senelerdir kafelerde düzenlediği çay etkinliğini yasaklaması üzerine dernek, Ağustos ve Eylül aylarında sivil toplum kurumlarına çay ziyaretleri düzenledi. 

Haziran ayındaki yasağın ardından harekete geçen dernek bugüne dek Bianet, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, LISTAG ve İnsan Hakları Derneği’nin çayını içti. Dernek sivil toplum kurumlarından çay daveti bekliyor. 

“Diğer örgütlerin çay davetlerini de bekliyoruz”

Dernek, “Birçoğunuzun bildiği gibi, 10 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz İngilizce sohbet etkinliğimiz Tea and Talk Haziran ayında Kadıköy kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı ve etkinliğin Kadıköy'de yapılacağını duyurduğumuz kafenin önüne bir otobüs dolusu polis konuşlanmıştı. Hem bu keyfi ve hukuksuz yasaklama bağlamında aktivizmin gündemini konuşmak hem de dayanışma örgütlenmek için, Ağustos ve Eylül aylarında sivil toplum kurumlarına çay ziyaretleri gerçekleştirmeye karar verdik. Bianet, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve LISTAG çay ziyaretlerinin ardından geçtiğimiz hafta da İHD' de keyifli bir çay ziyareti gerçekleştirdik. Diğer örgütlerin çay davetlerini de bekliyoruz” diyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
İstihdam