17/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, tüm dostlarını yeni mekanları ortak çalışma alanı Impact Hub İstanbul’a bekliyor!

Lambdaistanbul yeni mekanına çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, tüm dostlarını yeni mekanları ortak çalışma alanı Impact Hub İstanbul’a bekliyor!

Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin mekan sorunu çözüldü. Özellikle son yıllarda derneğe ofis ve kültür merkezi bulmakta zorlanan Lambdaistanbul yarın (18 Mart) tüm dostlarını yeni ofisindeki tanışma toplantısına çağırıyor.

Kirasını ödemekte zorlanan, dayanışma ile ayakta kalan dernek; mekan arama sürecinde karşılaştığı ayrımcılığın ardından sosyal etki odaklı bir ortak çalışma alanı olan Impact Hub İstanbul’a taşındı.

Derneğin yeni mekan için çağrısı şöyle:

“Bir süredir sesimiz soluğumuz çıkmıyor, biliyoruz. Bombalar, saldırılar, ilan edilen OHAL, çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile kapatılan dernekler, barış imzacısı oldular diye işlerini kaybeden akademisyen dostlarımız derken kimle, nerede, nasıl dayanışacağımızı bilemez halde oradan oraya koştuk. Adliye önlerinde bekledik, listelerde adımız var mı diye son dakika haberlerini kovaladık, birbirimizi aradık, birbirimize sarıldık, hareket edemez olduk.

“Konu biz olunca kiralar yükseliyor!”

“Bilenler bilir; Lambdaistanbul olarak kurulduğumuz günden beri çok mekan değiştirdik. Ev buluşmalarıyla başlayan sürecimiz Beyoğlu’nun çeşitli noktaları arasında gelgitlere evrilip, en sonunda da Avrupa Yakası’ından kuş olup uçarak Anadolu Yakası’nda Kadıköy’e konmamızla sonuçlanmıştı. En azından biz öyle sanıyorduk. Zor zahmet bulduğumuz Kadıköy’deki ofisimizden de birkaç ay önce gelen son kira zammı sonrası çıkmak zorunda kaldık. Bunun sonucunda bir kez daha LGBTİ’yi duyunca yüzümüze kapatılan telefonları, kentsel dönüşüm nedeniyle artan kiraları ve normalde farklı rakamlar istediklerini bildiğimiz halde konu biz olunca yükselen kira fiyatlarını deneyimlemiş olduk. Mekansızlık zor, insanın kolunu kanadını kırıyor, bir kez daha gördük. Bu süreçte toplantılarımıza ev sahipliği yapan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’ne teşekkürü bir borç biliriz.

“Bu yazıyı yazmamızın nedenine gelirsek; aylar süren evsizliğimiz geçtiğimiz günlerde sona erdi. Ancak bu sefer öncekilerden farklı bir şekilde sona erdi. Yeni yerimiz sosyal etki odaklı bir ortak çalışma alanı olan Impact Hub İstanbul! En basit ifadesiyle bir paylaşımlı ofise taşındık. Bu bizim için yeni bir deneyim. Şu ana kadarki deneyimlerimizi biz’e ait mekanlarda yaşarken bu deneyim bizlere ne getirecek, ne götürecek, kısacası neyle karşılaşacağız bilmiyoruz. Şartların bir sonucu olarak bu kararı almaya yönelmiş olsak da bizi bekleyen gelecekten dolayı oldukça heyecanlıyız.

“Böyle bir alanda var oluyor olmanın alışılagelmiş Lambdaistanbul ruhuna biraz aykırı olabileceğini hissettiğimiz zamanlar oldu bu kararı alırken, diğer yandan böyle bir adımın hem bizim hem de komşularımız için dönüştürücü, güçlendirici olacağına inanmak istedik. En azından tüm toplumsal hareketler üzerinde yoğun etkisi olan koşullar hepimizin lehine değişinceye kadar Lambda'nın sürekliliğini sağlamakta buranın güvenli bir olanak olacağını düşünüyoruz.

“Şimdi de tüm Lambdaistanbul dostlarına bir çağrı yapıyoruz: Gelin 18 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da yeni mekanımızı birlikte gezelim, birlikte düşünüp birlikte planlayalım. Lambdaistanbul'un önümüzdeki aylarda yapacağı etkinliklere hep beraber karar verelim. Birlikte dönüşelim, düşeceksek de kalkacaksak da bunu son 24 yıldır yaptığımız gibi birlikte yapalım. Bizi bu yeni çıktığımız yolculukta yalnız bırakmayın.”

Buluşma programı şöyle:

16.00 Tanışma

16.30 Lambdaistanbul kimdir/nasıl bir şeydir?

16:45 Lambda'ya nasıl düştük?

17.15 Kahve Arası

17.30 Yeni mekanın avantajları, dezavantajları, fırsatları (SWOT Analizi)

18:30 Geleceği Planlama

19.00 Bitiş.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam