04/04/2008 | Yazar: Bawer Çakır

Alternatif ve muhalif sanat merkezi Hafriyat Karaköy kapılarını bu kez de 1993 yılından beri faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren LGBTT oluşumu Lambdaistanbul için açı

Alternatif ve muhalif sanat merkezi Hafriyat Karaköy kapılarını bu kez de 1993 yılından beri faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren LGBTT oluşumu Lambdaistanbul için açıyor. Sergi 25 Nisan’a kadar gezilebilir. Bawer Çakır’ın haberi.

Türkiye’de bir ilk

Lambdaistanbul’un düzenlediği ve bir ilk olan serginin adı ‘Makul.’ 30 sanatçı ve eserin yer alacağı sergi aynı zamanda Türkiyeli LGBTT Hareketinin şimdiye dek düzenlediği en büyük ölçekli organizasyon.

‘Makul’ elbette ki derdi olan bir sergi. Hepimizin başına bela olan toplumsal cinsiyet ve heteroseksizm bağlamında cinsiyetçilik, homofobi, transfobi, militarizm, milliyetçilik, sansür, beden algısı gibi kavramlara dair direnişçi bir tavır koyuyor ortaya ve çeşitli sorular soruyor.

Gördüğümüz şey her zaman gördüğümüz gibi değildir

Gördüğümüz şeyin her zaman gördüğümüz gibi olmadığı gerçeğini yüksek sesle çığıran 30 eser, ayrıca dert edinilen bu kavramların günlük hayatta nasıl da ‘normal’ hale geldiğini gün yüzüne sermeye çalışıyor. Ve bu ‘normal’i de sorguluyor bir yandan.

Açılışı 4 Nisan Cuma günü Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın performansıyla yapılacak sergiyi 25 nisan 2008 tarihine kadar Karaköy’de bulunan Hafriyat’ta gezebilirsiniz.

Ayrıca açılış kokteylinin ardından saat 22.00’de ?Balans Tonique’de Dj Haziran, kinky imam ve Nozie a.k.a. Avni Ertepe’nin dj setinde olacağı ‘makul’ bir parti de sizleri bekliyor. Sanatın görüntü ve sesle buluşacağı bu etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.lambdaistanbul.org] ve [www.hafriyatkarakoy.com adreslerini tıklayabilirsiniz.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam