25/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Lavender LGBTİQ+; Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere dört dilde çağırdı: “Biz dünyanın bütün renklerini görüyor, gökkuşağına inanmayı seçiyoruz. Bize katıl!”

Lavender’den dört dilde çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lavender LGBTİQ+; Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere dört dilde çağırdı: “Biz dünyanın bütün renklerini görüyor, gökkuşağına inanmayı seçiyoruz. Bize katıl!”

Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu Lavender LGBTİQ+, ArapçaİngilizceKürtçe ve Türkçe olmak üzere dört dilde örgütlenmeye çağırdı.

Türkçe çağrı metni şöyle:

“Lavender, Ege Üniversitesinde örgütlenmekte olan bir LGBTİQ+ öğrenci topluluğudur. İçinde yaşadığımız dünyanın kişilere toplumcu bir perspektifle değer biçtiğinin ve bazılarını diğerlerinden üstün tuttuğunun farkındayız. Buna ek olarak dünyanın birçoğumuz için güvensizliklerle dolu olduğunun da farkındayız. Ama bizi tehdit etmeye çalışan her şeye rağmen kendi gücümüze inanmayı seçiyoruz. İnanıyoruz ki tek bir insan birçok şeyi değiştirebilir, inanıyoruz ki değişim insanın içinde başlar.”

“Dünyayı cis-heteroseksizmin öteki kıldığı bizler için daha güvenli, daha barışçıl bir yer yapmak istiyoruz ve bunu sağlamanın bir yolu olarak güvenli alanların arttırılmasını görüyoruz. Bu nedenle birleşmeye, sosyalleşmeye, hayatımızı yaşamaya başlıyoruz.”

“Ayırmayı seven bir dünyada birleşiyoruz, acıtmayı seven bir dünyada iyileşiyoruz, daha güzel bir dünya için lavantalar ekiyoruz. Çoğaldıkça güçleniyoruz. Kendimiz olarak bu dünyada var olabileceğimizi gösteriyoruz. Kurban olmamayı seçiyoruz.”

“Dünyanın bütün renklerini kucaklamayı kendimize yol bildik. Bütün canları eşit görüyor, tabiat lubunyanın bir parçası olan insan türü olarak ona karşı saygıyla ve sevgiyle yaklaşıyoruz. Kendimizi bir ötekiden üstün görmüyor, dünyalı hayatlarımızı savunduğumuz değerlere uygun eylemlerle dolduruyoruz.”

“Biliyoruz ki farklılık zenginliktir. Biliyoruz ki barış için barış yapmak gerekir. Biliyoruz ki bu hayatta tamamen kendimiz olarak varolmayı hak ediyoruz.”

“Sen de gel bize katıl. Bütün renklerinle gel; siyahlarınla, pembelerinle gel. Kimliklerinle, kimliksizliğinle gel. Biz dünyanın bütün renklerini görüyor, gökkuşağına inanmayı seçiyoruz!”

Lavender LGBTİQ+'nın Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber

“Ayırmayı seven bir dünyada birleşiyoruz”

Kampüste varız: Lavender LGBTİQ+

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret