06/10/2014 | Yazar: Kaos GL

MTV için trans gençlerin hayatlarını konu alan bir belgesel hazırlayan Cox, programla farklılıkları kutlamak istiyor.

Laverne Cox trans gençlerin deneyimlerine kulak veriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“İnsanların farklı oldukları için sıkça yargılandığı bir dünyada yaşıyoruz.” Bu sözler, Orange is the New Black dizisinde trans bir mahpusu canlandıran oyuncu Laverne Cox’a ait. MTV için trans gençlerin hayatlarını konu alan bir belgesel hazırlayan Cox, programla farklılıkları kutlamak istiyor.
 
“Farklılıklarımızın yanı sıra ne kadar da benzer olduğumuzu kutlayacağız. Genç transların cesur yaşamlarının izinden gideceğiz” diyen Cox’un programı 17 Ekim’de MTV’de yayınlanacak.
 
“Laverne Cox Presents: The T Word” adlı programda, yaşları 12 ile 24 arasında değişen 7 trans, cinsiyet kimliklerinin farkına varmadan aşka ve aileye kendilerini keşfetme süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları paylaşacak.
 
Cox: Emmy’ye aday gösterilen ilk trans
 
Orange is the New Black dizisindeki oyunculuğuyla Emmy ödülüne aday gösterilen ilk trans olan Cox, anaakım medyada siyah ve trans bir kadın olarak görünürlük kazanmasının yalnızca oyuncu kimliği için değil, aktivist kimliği için de önemli olduğuna dikkat çekiyor:
 
“Bana defalarca anaakım bir oyunculuk kariyerine sahip olamayacağım söylendi. Çünkü transtım, çünkü siyahtım ve işte burdayım.” 
 
Cox ayrıca LGBT mücadelesinin bir sosyal adalet mücadelesi olması gerektiğini belirterek ırk ve sınıfın homofobi ve transfobiyle birlikte düşünülmesi gerektiğini söylüyor. 
 

Etiketler: medya
İstihdam