28/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Sefirin Kızı’nda Zehra karakterini canlandıran oyuncu Cemre Öktem: “Bu bakış açısına tahammül edemiyorum. Kadın cinayetlerine, trans cinayetlerine, faşistçe işlenen cinayetlere… LBGT hakları insan haklarıdır, artık 2020’ye geldik ya, insaf!”

“LBGT hakları insan haklarıdır, artık 2020’ye geldik ya, insaf!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Star TV’de yayınlanan Sefirin Kızı dizisinde Zehra karakterini canlandıran oyuncu Cemre Öktem, Posta’dan Oya Çınar’a röportaj verdi.

Öktem, Çınar’ın “Gündemle ilgili konulara kafa yoruyor musun? Şu sıra seni en rahatsız eden konular neler?” sorusuna “homofobi” yanıtını verdi:

“O kadar çok şey var ki… Dünyadaki ve çoğunlukla Türkiye’deki homofobi canımı çok sıkıyor. İnsanların dili, dini, rengi bizi nasıl ilgilendirmiyorsa; ki maalesef bu bile hala tartışma konusu oluyor… Tanımadığımız insanların yatak odasına, kalbine müdahale etmeyi, o alana girmeyi çok hadsizce buluyorum. Kimin kimi sevdiğinin, kimin kiminle ilişki yaşadığının ne önemi var? Buna biz nasıl müdahale edebiliriz?”

Çınar’ın “Gerçekten çok tuhaf değil mi?” sorusu üzerineyse Öktem “LBGT hakları insan haklarıdır, artık 2020’ye geldik ya, insaf!” dedi:

Bu bakış açısına tahammül edemiyorum. Kadın cinayetlerine, trans cinayetlerine, faşistçe işlenen cinayetlere… LBGT hakları insan haklarıdır, artık 2020’ye geldik ya, insaf! Bunları tartışmayalım. Bir şekilde dışarıdan bakıldığında, herkesin kendinden güçsüz gördüğüne karşı kendi gücünü kullanmaya çalışmasını; kadınlara, hayvanlara, doğaya yapılan bu eziyeti, sevgisizliği aklım almıyor. Buna şahit olmak çok üzücü…

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya
nefret