27/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Leman Sevda Darıcıoğlu’nun “Come on bro!” performansı “unboxing: masculinities*” Festival’de gerçekleşecek.

Leman Sevda Darıcıoğlu’nun performansı "unboxing: masculinities*" Festival’de! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Leman Sevda Darıcıoğlu’nun “Come on bro!” performansı “unboxing: masculinities*” Festival’de gerçekleşecek.

Leman Sevda Darıcıoğlu, Zeybek dansından referans alan, sekiz saat uzunluğundaki drag-king performansı “Come on bro!”yu Almanya, Osnabrück’te gerçekleştirecek.

Darıcıoğlu’nun performansını, 30 Ocak günü 12:00-19:00 saatleri arasında (Türkiye saatiyle 14:00-21:00) Youtube üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

“Come on bro!” hakkında

“Come on bro!”, Ege yöresinden bir folklorik dans olan Zeybek dansı referansı ile erkekliğin vücut jestleri ve hareketlerini irdeliyor. Adını 17 - 20. yüzyıllar arasında yaşamış olan Zeybekler’den alan dans, eril temsiliyetin bir simgesi olarak biliniyor. Milliyetçi kahramanlar olarak görülen Zeybekler’den ilham alan dans, Darıcıoğlu’nun performansının omurgasını oluşturuyor. Sanatçı, Türkiye'nin simgesel folklorik danslarından biri olan Zeybek dansı etrafında şekillenen “Come on bro!” performansında cinsiyet, beden, taklit ve performatiflik arasındaki çizgileri ve milliyetçilik ile erkeklik arasındaki ilişkileri sorguluyor. Performans, Performistanbul’un küratöryel desteğiyle gerçekleşecek.

Hochschule Osnabrueck'in Drama in Education programının dönem sonu festivali olan "unboxing: masculinities*", 29 ve 30 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Toplumsal cinsiyet rolleri hakkındaki güncel tartışmalar bağlamında “erkeklik” terimine odaklanan festival, klişelerden kurtulmayı, sınırları bulanıklaştırmayı, cinsiyetin sınırlayıcı duvarlarından sıyrılmayı amaçlıyor. Festival çerçevesinde bir dizi atölye çalışması, fotoğraf serileri, drag performanslar hayata geçecek.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam